Sunday, October 25, 2020
Acasă Uncategorized video | Cel mai performant rover al NASA și un mic elicopter...

video | Cel mai performant rover al NASA și un mic elicopter au plecat spre Marte. Racheta, însă, are probleme tehnice


NASA a trimis joi, 30 iulie, noul rover Perseverance și micul elicopter Ingenuity spre Marte, fiind una dintre cele mai spectaculoase lansări. Racheta care transportă, însă, are probleme tehnice și în prezent utilizează doar funcțiile esențiale, a anunțat Administrația Națională Aeronautică și Spațială. 

„Datele indică faptul că racheta a intrat într-o stare cunoscută sub denumirea de mod sigur, probabil pentru că o parte a navei era puţin mai rece decât se anticipase când se afla în umbra Pământului. În prezent, misiunea Mars 2020 efectuează o evaluare completă a stării navei”, a precizat NASA la câteva ore după lansarea din Florida, transmite Agerpres.

Roverul Perseverance a fost lansat cu succes cu o rachetă portantă Atlas V, de la baza aeriană de la Cape Canaveral, și va ajunge pe Planeta Roșie în luna februarie a anului viitor. Așadar, călătoria va dura circa șapte luni.

Împreună, racheta şi roverul Perseverance cântăresc 820.000 de kilograme, iar lungimea rachetei este de 60 de metri. În condiții bune, roverul va fi activ cel puţin un an la suprafaţa lui Marte (adică aproape doi ani pe Terra).

Acest robot va explora o veche deltă a unui râu din interiorul acestui crater. Cercetătorii nu se aşteaptă să găsească oase, cochilii sau alte fosile, dar caută eventuale urme lăsate de organisme unicelulare ce ar fi putut trăi în această regiune în urmă cu miliarde de ani.

Ingenuity ar putea deveni primul elicopter care zboară în atmosfera unei alte planete, iar roverul, care transportă multe instrumente ştiinţifice (precum: peste 20 de camere video şi două microfoane ambientale ce vor înregistra sunetele de pe Marte), va intra în istoria cercetărilor spaţiale drept cel mai avansat explorator robotic lansat până acum de NASA. Roverul Perseverance va culege şi mostre de roci, praf şi sol marţial.

Menționăm că în cadrul misiunii participă 350 de geologi, geochimişti, astrobiologi, specialişti în atmosferă şi în alte discipline din lumea întreagă.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

S-a stins din viață consilierul municipal Iurie Harmelin. Oficialul este și fondatorul teatrului „С улицы Роз”

Foto: sputnik.md Iurie Harmelin, fondatorul teatrului „С улицы Роз” din Chișinău s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de colegii...

Au mai decedat cinci moldoveni bolnavi de COVID-19. Pacienții sufereau și de alte maladii

Încă cinci cazuri de deces s-au înregistrat în Moldova, victime fiind persoane infectate cu noul coronavirus. Ministerul Sănătății a informat astăzi, 6 august,...

video | Vor învăța și vor asculta cum cântă păsările! Elevii unei școli din Sîngerei vor face ore într-o clasă construită în aer liber

Foto simbol: www.tn.gov Elevii școlii din satul Ciuciueni, Sîngeri, vor face ore în aer liber, relatează nordnews.md. În localitate se construiește...

foto | Taraclia, pe urmele Orheiului? Are loc renovarea infrastructurii rutiere, iar Șor dă asigurări că va deveni „o perlă a sudului țării”

Renovarea infrastructurii rutiere a orașului Taraclia a ajuns la o nouă etapă, după ce un tronson de un kilometru a străzilor Fontanaia și...