Monday, October 26, 2020
Acasă Educație (video) Din 1 septembrie 2020, la Universitatea Tehnică a Moldovei va funcționa...

(video) Din 1 septembrie 2020, la Universitatea Tehnică a Moldovei va funcționa o bibliotecă onlineCu toate surprizele ce ne-au marcat în ultima perioadă – situația epidemiologică fără precedent și necesitatea trecerii studiilor pe online, debutul noului an de studii 2020-2021 se arată a fi destul de promițător. La Universitatea Tehnică a Moldovei se știe deja: din 1 septembrie 2020, învățatul la unica instituție de învățământ superior tehnico-ingineresc din Moldova nu are limite.

Este, mai întâi, meritul profesorilor noștri, care, inspirați de rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, au pregătit lecții video, prelegeri și activități practice pentru cca 18 discipline din diverse domenii: matematică, programare, fizică, chimie, desen tehnic, mecanică. Un efort colosal, încununat cu o vastă bibliotecă, în care se regăsesc peste 1 000 de ore didactice video! Acestea vor putea fi accesate la distanță, din orice colț al lumii, la orice oră, atât în limba română, cât și în rusă. Tot ce trebuie să faci, este să deschizi portalul www.lectii.utm.md, selectează rubrica cursuri, alege subiectele dorite și învață. Platforma va funcționa deschis din 01.09.2020.

De partea cealaltă, mai puțin vizibilă, dar de o importanță incomensurabilă, se află suportul nemijlocit al prorectorului Dinu ȚURCANU și echipei DTIC – Direcția Tehnologia Informației și Comunicații (șef Direcție – Vasile CHETROI), care, pe parcursul a câtorva luni, au facilitat înregistrarea și prelucrarea materialelor didactice video.

Grație acestui efort comun, deosebit de valoros, în noul an de studii Universitatea Tehnică a Moldovei va asigura suport video la toate disciplinele de studii! Savurând bucuria și motivația incredibilă pe care studenții o manifestă de pe acum, ne așteptăm la un debut și un parcurs desăvârșit al noului anului academic 2020-2021. Pe drept cuvânt, învățatul la UTM nu are limite!


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

(foto) Cifrele și arta, îmbinate frumos de Olga Chicu, profesoară la Academia de Studii Economice a Moldovei

Proiectul „Să ne cunoaștem profesorii” continuă, având-o de această dată protagonistă pe Olga Chicu, dr. lect. univ., Departamentul Econometrie și Statistică Economică ASEM.

Ziua ușilor deschise ,,Clasa Viitorului”

Clasa Viitorului și-a deschis larg ușile către școlile din țară în cadrul evenimentului online Ziua ușilor deschise „Clasa Viitorului”. La eveniment au fost prezenți...

(Interviu) Otilia Dandara, prorectoră pentru activitatea didactică a USM, despre fuziunea USM și USDC

Otilia Dandara, prorectoră pentru activitatea didactică la USM, profesoară universitară, doctoră habilitată i-a vorbit corespondentului SIRP despre avantajele și perspectivele fuziunii (prin absorbție) a...

Profesorii de la Universitatea Tehnică a Moldovei au primit laptopuri performante 

Administrația Universității Tehnice a Moldovei își propune să sublinieze și să stimuleze în continuare calitatea, profesionalismul, entuziasmul și implicarea cadrelor didactice în evoluția de...