Partidul Socialist din Republica Moldova a decis cine va fi reprezentantul partidului la alegerile prezidențiale din această toamnă. Membrii PSRM l-au desemnat pe Igor Dodon candidat în cursa electorală.

Grupul de inițiativă privind înregistrarea candidatului la alegerile președintelui Republicii Moldova, condus de Vlad Batrîncea, a depus astăzi actele la Comisia Electorala Centrală.

„Vreau să anunț concetățenii că am luat decizia să particip la alegerile prezidențiale. Am făcut-o în urma susținerii din partea cetățenilor, cu ferma convingere că trebuie să continuăm acele inițiative din timpul primului mandat. Primul mandat a fost dificil; în prima parte am dat regimul oligarhic jos. Al doilea se referă la pandemie și seceta cu care Moldova nu s-a mai întâlnit. Acum, Moldova are loc de stabilitate și de continuare a inițiativelor bune, trebuie să fim atenți la politicienii iresponsabili care se lansează în campanie cu scopul de a se revanșa, care se află sub tutela forțelor străine, cu dublă cetățenie. Moldova are nevoie de un președinte care respectă valorile naționale, care are cetățenia unui singur stat. Sper mult să fie o campanie corectă, democratică. Poporul o să ne judece”, spune Igor Dodon.

Amintim că Igor Dodon a câștigat alegerile prezidențiale din 2016. Atunci, Igor Dodon s-a duelat cu Maia Sandu pentru această funcție și a acumulat 52,11 % dintre voturi. Acum, actualul președinte a depus pentru cel de-al doilea mandat.

Perioada electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie a început marți, 25 august. În această perioadă, Comisia Electorală Centrală coordonează activitatea tuturor organelor electorale în vederea pregătirii și desfășurării scrutinului. Echipa #diez a selectat candidații și candidatele care și-au confirmat candidatura sau despre care s-a vehiculat că ar putea candida.

Vedeți aici cine sunt politicienii din Moldova care deja și-au făcut cunoscută intenția de a candida la funcția de președinte.