Thursday, October 29, 2020
Acasă Uncategorized video | O companie de transport, acuzată că „a sechestrat pasageri” în...

video | O companie de transport, acuzată că „a sechestrat pasageri” în încercarea de a-i transporta în Italia. Reacția ANTA


Un grup de moldoveni a făcut cale întoarsă după ce s-a pornit în Italia, cu un autocar, acum câteva zile. Compania de transport responsabilă este acuzată că a sechestrat pasagerii timp de mai multe zile, în încercarea de a ieși din țară, dar și pentru faptul că i-ar fi implicat involuntar în scheme de contrabandă.

Într-un filmuleț plasat pa pagina de Facebook a unei deputate, pasagerele susțin că deja de mai multe zile, de pe 12 august, șoferul circulă pe la diferite puncte vamale și încearcă să iasă din țară. Oamenii susțin că au achitat pentru un bilet câte 200 de euro, iar – la solicitarea lor – nu au fost duși acasă și nici nu li s-ar fi returnat banii.

„Din motive că șoferul autocarului nu avea actele necesare pentru transportarea unei remorci, care e plină cu mărfuri nedeclarate, pasagerii sunt nevoiți să se întoarcă în Moldova. Șeful companiei de transport a ordonat șoferului să oprească autocarul și să-i oblige pe pasageri sa semneze actele, precum că nu au pretenții la cei 200 de euro achitați pentru destinația finală. Paralel, pasagerilor, cu scopul de șantaj, li se pune în cârcă o pretinsă „contrabandă de țigări”, astfel încât să semneze refuzul rambursării banilor pentru bilet”, scria Arina Spătaru în descrierea videoului.

Cu câteva ore în urmă, deputata a anunțat că „toți pasagerii sunt la granița Moldovei și în timpul apropiat vor dormi în pătucurile lor, iar scandalul izbucnit va fi rezolvat cu ajutorul anchetei ofițerilor de investigație a crimelor economice”.

Cu o reacție în acest caz a venit Agenţia Naţională Transport Auto, care ne-a comunicat că s-a autosesizat în acest caz, iar autocarul – înregistrat în România – a fost întors din drum la vama Leușeni.

Totodată, într-un comunicat, ANTA a menționat că, în perioada 10-15 august 2020, au fost efectuate acțiuni de control pe marginea serviciilor ilegale de transportare a persoanelor și mărfurilor în trafic național, prestate de către conducători auto cu unități de transport neînregistrate în condițiile Codului Transporturilor Rutiere. Astfel, trei șoferi s-au ales cu amenzi de 10.000 de lei – pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane; iar un conducător auto s-a ales cu amendă în mărime de 7500 de lei – pentru efectuarea transportului ilicit de mărfuri în trafic național.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

În sectorul Ciocana, o femeie a fost lovită de o mașină fără șofer

Clipe de panică pentru o femeie de 45 de ani din Chișinău. Aceasta a fost lovită în plin de o mașină, în timp ce...

Moldovenii care pleacă în România nu vor mai sta în carantină

România a exclus Republica Moldova din lista statelor cu risc epidimiologic ridicat. Astfel, cetățenii moldoveni care sosesc în România nu vor mai fi nevoiți...

Un bărbat din Edineț a ajuns la spital după ce a căzut într-o fântână. Salvatorii l-au scos de la adâncimea de 13 metri

Foto simbol: unica.md În  dimineața zilei de astăzi, 6 august, salvatorii din raionul Edineț au salvat o persoană căzută într-o fântână....

Un bărbat din Șoldănești a fost răpus de COVID-19. Unde era internat pacientul?

Foto: tv8.md Un bărbat din Șoldănești a fost răpus de coronavirus. Pacientul era internat la Spitalul Clinic Republican din Chișinău. Conform Ministerului...