Friday, October 23, 2020
Acasă Uncategorized video | Porumb uscat și alte culturi agricole, aduse în fața Președinției....

video | Porumb uscat și alte culturi agricole, aduse în fața Președinției. Membrii PAS cer susținerea fermierilor


Un alt protest pașnic, pentru susținerea fermierilor, a avut loc astăzi la Chișinău. Manifestația a fost organizată de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), iar cei prezenți au venit cu pancarte, dar și culturi agricole uscate, în fața Președinției.

Manifestanții au adus în fața instituției de stat culturi uscate, precum porumb și floarea-soarelui. Totodată, ei au transmis mesaje precum: „NICĂ agriCULTURĂ”, „Dodon se distrează, agricultorii falimentează” sau „Subvenții mai mari pentru agricultori”.

„Speranțele oamenilor se topesc, așa cum și culturile agricole. Toți au pierderi. Din aprilie tot cerem de la Guvern măsuri, iar autoritățile tot calculează impactul secetei.

Cerem să se aloce cel puțin un miliard de lei pentru susținerea agricultorilor. Dacă Guvernul nu are, atunci să împrumute de la donatori externi. Să fie alocații transparente, cu mecanisme simple. Cerem să fie decretată starea excepțională în agricultură, pentru ca oamenii să poată reeșalona creditele, impozitele și alte plăți pe care nu le pot face acum din motive obiective.

Cerem ca autoritățile să discute serios cu băncile, pentru a prelungi termenul de achitare a creditelor, mai ales cu companiile de microfinanțare. Cerem ca Guvernul să pună moratoriu pe procedura de insolvabilitate în agricultură și să ia măsuri urgente de susținere a sectorului zootehnic, care e pe cale de dispariție.

Le propunem și celorlalte forțe politice să discute cu Guvernul și reprezentanții sectorului agricol, iar aceste măsuri și altele care vor fi găsite să fie implementate”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Fructele și strugurii din Moldova-un interes pentru importatorii din Croația

 ”Meet your importer” (Cunoaște-ți importatorul) este genericul unui film informativ pentru agricultorii din Moldova despre piața și importatorii croați. Materialul a fost realizat în...

Spirulina- alimentul bogat în nutrienți și vitamine

Spirulina este o algă albastră-verde care se consumă de obicei fie sub formă de pulbere, fie ca supliment. Spirulina este cunoscută ca un aliment bogat...

Numărul cazurilor COVID rămâne în creștere. 721 cazuri noi

Alte 721 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 5 cazuri sunt de import...

foto | O mașină de poliție, accidentată la Soroca de un biciclist în stare de ebrietate

Foto: IP Soroca Un accident a fost înregistrat dis-de-dimineață în raionul Soroca, fiind implicate o mașină de poliție și o bicicletă....