Violența asupra medicilor va fi sancționată cu amenzi de până 7 500 lei

47

Violența asupra medicilor și a lucrătorilor medicali aflați în exercițiul funcțiunii va fi sancționată. Un proiect de modificare și completare a Codului penal și Codului contravențional a fost aprobat astăzi de legislatori, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, ultragierea medicilor sau lucrătorilor medicali, adică jignirea premeditată a onoarei, demnității sau reputației profesionale ale acestora în exercițiul funcțiunii va fi sancționată cu amendă de până la 1 250 de lei, aplicată persoanei fizice. Iar ultragierea, însoțită de acte de huliganism şi/sau vătămare corporală, va fi sancționată cu amenzi de până la 7 500 de lei, aplicată persoanei fizice sau cu arest contravențional de până la 15 zile.

Pe parcursul ultimelor ani, mai mulți medici din spitale, dar și de pe ambulanțe, au fost atacați de pacienți sau rudele acestora.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.