Friday, January 15, 2021
Acasă Politică Viorel Morari aduce acuzații la adresa lui Stoianoglo

Viorel Morari aduce acuzații la adresa lui Stoianoglo

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, citat pentru săptămâna viitoare la Procuratura Generală pe mai multe capete de acuzare, a lansat astăzi mai multe acuzații la adresa șefului instituției de urmărire penală, cu implicarea soției acestuia. Potrivit acestuia, soția lui Alexandr Stoianoglo ar fi beneficiara unor companii din Ucraina, în spatele cărora se află Veaceslav Platon. Curios lucru este că modificările în registrul țării vecine au fost operate ieri, iar Viorel Morari le-a prezentat astăzi la conferința de presă.

Morari a declarat la o conferință de presă că a găsit în baza de date a Ministerului Justiției din Ucraina înscrieri, potrivit cărora soția Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, ar fi beneficiara a două companii, în spatele cărora ar sta Veaceslav Platon.

„Având în vedere insistența cu care persoane cu serioase probleme penale încearcă pe orice căi și cu orice preț să discrediteze activitatea Procuraturii și în mod special a Procurorului General, intervenim cu următorul drept la replică:

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, respinge ferm și categoric acuzațiile grave, lansate atât asupra sa, cât și la adresa membrilor familiei sale, prin care se încearcă acreditarea ideii că ar avea vreo tangență cu anumite companii delicte, afiliate unui figurant pe anumite dosare.

Asumându-și investigații de asemenea anvergură, Procuratura a anticipat și a preîntâmpinat societatea că odată cu avansarea în anchete, vom fi supuși atacurilor și presiunilor din partea celor care au deservit statul capturat.

Apar câteva întrebări firești către șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, care având un asemenea ”compromat” a ales să le prezinte abia acum și cum de se face că a aflat primul despre schimbarea subită, pe site-ul Ministerului ucrainean al Justiției a acestor date?

Potrivit informațiilor operative, obținute de la colegii ucraineni, ieri, 5 ianuarie 2021, într-un birou notarial de la Kiev, persoane deocamdată neidentificate, au autentificat notarial modificări în registrul companiilor la care s-a referit respectivul, astfel încât, peste noapte, beneficiar final al acestor firme să figureze numele soției Procurorului General.

Sunt absolut clare și firești tentativele persoanelor certate la cuțit cu legea de a minți şi manipula cinic cu date pentru a crea neîncredere în cei care-i anchetează și să-şi facă jocurile.

Precizăm că, această intervenție a inculpatului Morari vine după informarea despre citarea sa pentru săptămâna viitoare la Procuratură pentru a fi pus sub învinuire pe mai multe capete de acuzare pentru infracțiuni din perioada exercitării funcției de Șef al Procuraturii Anticorupție.

În context, amintim că Procuratura gestionează o cauză penală privind amestecul în înfăptuirea urmăririi penale pe frauda bancară, iar acțiunile persoanelor care au falsificat documente și au introdus recent modificări în sistemul informațional al Ministerului ucrainean al Justiției vor fi examinate prin prisma acestei componente de infracțiuni.

Procuratura nu va participa la campaniile toxice și mincinoase, lansate împotriva instituției și nu vor ceda presiunilor, chiar dacă acestea sunt din ce în ce mai agresive”, a reacționat Procuratura Generală, după afirmațiile lui Morari.

Și omul de afaceri, Veaceslav Platon declară că ceea ce a prezentat Morari astăzi nu sunt decât falsuri, făcute peste nopate de unele persoane, cu scopul de a discredita persoana Procurorului General.

Platon a declarat că modificările în registrul persoanelor Juridice din țara vecină au fost făcute ieri, fără ca el să fie înștiințat despre acest lucru. „Voi solicita investigarea penală a acestor acțiuni și identificarea persoanelor care au operat aceste modificări”, a declarat Platon, pentru UNIMEDIA.

Veaceslav Platon, care deține și cetățenia Ucrainei, a fost extrădat Republicii Moldova și încarcerat pe timpul lui Vladimir Plahotniuc. Ulterior, omul de afaceri a fost eliberat, iar dosarul trimis la rejudecare. Între timp, potrivit lui Platon, mai mulți oficiali de rang înalt din Ucraina sunt cercetați penal în țara vecină pentru extrădare ilegală.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cine este purtătoarea de cuvânt a Maiei Sandu

Jurnalista Sorina Ștefârță este noua purtătoare de cuvânt a președintei Maia Sandu. Informația a fost confirmată pentru TV8 de Sorina Ștefârță, care a precizat că decretul de...

Moldova nu este pregătită să înceapă campania de vaccinare împotriva COVID-19

Deputata Platformei parlamentare „Pentru Moldova”, Ruxanda Glavan, afirmă că, deși este deja data de 6 ianuarie, așa și nu există nicio informație când va...

Președinta Maia Sandu pleacă la Bruxelles

Președinta Maia Sandu va pleca pe 18 ianuarie la Bruxelles unde va avea întrevederi cu mai mulți oficiali din occident. În Capitala Uniunii Europene...

Consiliera Maiei Sandu, Ala Nemerenco, a confirmat că are diplomă falsă de master

Consiliera Maiei Sandu, Ala Nemerenco, a confirmat că a luat diplomă fără să facă studii. “În ceea ce privește diploma de master, pentru că am...