Sunday, June 13, 2021
Acasă Social Zeci de teste false pentru COVID-19 depistate la vamă

Zeci de teste false pentru COVID-19 depistate la vamă

Cel puțin 75 de cetățeni moldoveni s-au pornit în Polonia cu teste false pentru COVID-19.

Cazul a fost înregistrat sâmbăta trecută în punctul de trecere Criva, pe sensul de ieșire din R. Moldova.

Polițiștii de frontieră susțin că în punctul de trecere, pe sensul de ieșire, s-au apropiat două autocare cu destinația Polonia. În timpul controlului de frontieră au fost identificate într-un autocar 38 de teste PCR Covid-19 cu indici necaracteristici, iar în celălalt – alte 37.

Cei care dețineau testele au refuzat să ofere detalii. Totuși, un cetățean care se afla sub influența alcoolului a declarat că a primit documentul prin poștă, după ce a transmis 200 de lei unui necunoscut.

Reprezentanții companiei care ar fi emis rezultatele testelor prezentate la frontieră au infirmat pentru oamenii legii prelevarea probelor de la cetățenii moldoveni, cât și eliberarea testelor respective.

Testele au fost transmise la adresa laboratorului de expertiză, iar călătorii din autobuze riscă pedepse penale pentru confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale fals – amenzi de până la 32 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare