luni, septembrie 27, 2021
Acasă Social 1 809 doze de plasmă convalescentă pentru tratarea pacienților cu COVID-19 au...

1 809 doze de plasmă convalescentă pentru tratarea pacienților cu COVID-19 au fost repartizate în spitalele din țară

71


În perioada 13 aprilie-3 septembrie, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui a asigurat instituțiile medico-sanitare spitalicești cu 1 809 doze de plasmă convalescentă utilizată în tratamentul pacienților bolnavi de COVID-19, care se află în stare gravă și extrem de gravă.

Peste 600 de doze au fost repartizate la Spitalul Clinic Republican, în cadrul căruia sunt internați cei mai mulți pacienți în stare gravă, care se tratează de COVID-19 atât din municipiul Chișinău cât și din raioanele țării.

La fel, peste 1 000 de doze de plasmă convalescentă au primit instituțiile medicale spitalicești municipale și raionale.

Menționăm că plasma convalescentă conține anticorpi împotriva virusului SARS-CoV-2, care provoacă infecția COVID-19. În acest context, toate persoanele care s-au tratat de COVID-19 sunt rugate să se solidarizeze cu pacienții în stare gravă, care luptă cu această infecție, prin donarea de plasmă convalescentă.

Persoanele pot dona plasmă atât la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, care dispune de subdiviziuni în Bălți, Cahul și Chișinău, dar și în alte centre de donare. Procedura poate fi efectuată după două săptămâni de la externare de către persoanele de gen masculin care au fost tratate de COVID-19, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, care nu au boli cronice: diabet zaharat, boli cardiovasculare și pulmonare, boli ale ficatului și rinichilor.

Vă aducem aminte că, în prezent, sub monitorizarea medicului de familie, în tratament la domiciliu se află 5 654 de pacienți.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus este de 39 797 de cazuri, iar al celor tratate este de 28 183 de persoane.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.