12 decese raportate în urma incendiilor de pe Coasta de Vest a Statelor Unite; Zeci de mii de persoane, evacuate

72


Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar circa 3.900 de construcţii au fost distruse de flăcări până în prezent, a anunţat joi autoritatea statală de protecţie împotriva incendiilor.

În California, flăcările au distrus 1,25 de milioane de hectare până în prezent, a precizat joi autoritatea menţionată, depăşind înregistrările anuale anterioare.

Potrivit Cal Fire, agenţia pentru protecţia împotriva incendiilor, şase dintre cele mai ample 20 de incendii de vegetaţie din istoria Californiei s-au produs în 2020.

Flăcările, care au cuprins 365.000 de hectare în Oregon, au forţat zeci de mii de persoane să-şi părăsească locuinţele, iar guvernatoarea Kate Brown a avertizat că dezastrul ar putea duce la cel mai grav bilanţ de victime omeneşti şi locuinţe distruse având drept cauză incendiile de vegetaţie din istoria acestui stat.

„Nu am mai văzut niciodată o asemenea amploare de incendii scăpate de sub control pe teritoriul statului nostru”, a declarat Kate Brown joi, în cadrul unei informări de presă.

Incendiile au făcut deja ravagii în cinci oraşe din Oregon, unde cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa. În California s-au înregistrat trei decese, iar în Washington a murit un copil, potrivit autorităţilor din fiecare stat.

În Portland, primarul Ted Wheeler a emis o stare de alertă municipală din cauza condiţiilor extreme provocate de incendii, care ameninţă vieţi omeneşti şi locuinţe atât în oraş, cât şi în zona sa metropolitană.

Printre altele, starea de alertă permite activarea adăposturilor de evacuare pentru victimele incendiilor şi identifică resursele financiare care pot fi folosite pentru protejarea sănătăţii, siguranţei şi bunăstării publice.

Autorităţile din California depun în continuare eforturi pentru a căuta 12 persoane date dispărute în ţinutul Butte din California de Nord, după ce un incendiu a izbucnit în apropierea oraşului Oroville, a anunţat şeriful Kory Honea, potrivit postului local afiliat CBS.

„Statul nostru este zdruncinat de această avalanşă teribilă de vreme uscată, vânt torid şi condiţii de secetă, iar fenomenul nu va fi un eveniment unic. Din păcate, este un semn care prevesteşte viitorul”, a spus joi Kate Brown.

„Simţim în mod acut efectele schimbărilor climatice”, a adăugat ea.

Coasta de Vest a Statelor Unite se confruntă cu o vreme neobişnuită, un strat dens de…Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.