23 de ani de când Republica Moldova a aderat la CEDO

77


Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

12 Sep. 2020 / 16:03


23 de ani de când Republica Moldova a aderat la CEDO

Cu 23 de ani în urmă, pe 12 septembrie 1997, Republica Moldova a devenit parte la Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO). Pentru a facilita aplicarea standardelor acestei instanţe europene la nivel naţional Centrul de Resurse Juridice din Moldova a elaborat o sinteză a cauzelor pierdute la CtEDO din momentul aderării la Convenţie, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Este o perioadă destul de importantă ca să tragem anumite concluzii şi să vedem în ce măsură Republica Moldova şi-a onorat obligaţiile. Scopul documentului nostru este informrea populaţiei, a părţilor interesate, mă refer la avocaţi, procurori, judecători, pentru politicieni şi guvernare, despre problemele cele mai mari ş ice trebuie să întreprindă Republica Moldova pentru ca aceste probleme să nu mai aibă loc. Cele mai multe violări sunt privind procesul echitabil, problemele ce ţin de arestările ilegale, condiţiile de detenţie şi tratamente inumane din partea reprezentanţilor statului către cetăţeni”, a declarat consultantul Centrului de Resurse Juridice, Daniel Goinic.

Timp de 23 de ani, de când Republica Moldova este parte a CEDO au fost constatate peste 600 de încălcări ale drepturilor omului, notează Ziarul de Gardă.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.