41 de agenți economici au fost sancționați pentru nerespectarea măsurilor de sănătate publică

0


Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. În perioada 7-10 octombrie, ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații /INI/ au efectuat un șir de acțiuni în vederea verificării respectării măsurilor de sănătate publică. Ca rezultat, au fost inspectați 64 de agenți economici, fiind depistate încălcări la 41 dintre aceștia, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor INI, controalele au vizat agenții economici ce prestează servicii din domeniul alimentației publice și anume cluburi de noapte, ringuri de dans, zone de agrement. Oamenii legii au stabilit că aceștia plasează anunțuri de publicitate și invitații la diverse manifestări cultural-distractive, prin intermediul rețelelor de socializare, deși aceasta contravine prevederilor legale.

În privința agenților economici au fost inițiate proceduri contravenționale și urmează anexarea probelor cu ulterioara tragere la răspundere a persoanelor vinovate.

Oamenii legii anunță că vor continua acțiunile de control în mai multe instituții, pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției Covid-19.

Foto: INI

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.