5 104 doze noi de vaccin împotriva COVID-19 vor fi transmise locuitorilor din regiunea transnistreană

0


Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Autorităţile de la Chișinău livrează un nou lot de vaccinuri împotriva COVID-19 cetățenilor domiciliați în stânga Nistrului și mun. Bender, relatează MOLDPRES. 

Autoritățile de la Chișinău vor preda centrelor de sănătate din regiunea transnistreană 5 104 doze de vaccin anti-Covid, dintre care 2 004 doze de Pfizer și 3 100 doze de Janssen, procurate de către Guvernul Republicii Moldova, a precizat Biroul politici de reintegrare.

Din toate loturile de asistență umanitare oferite Moldovei, dar și din achizițiile efectuate din resurse bugetare, autoritățile în mod proporțional au redistribuit locuitorilor din regiunea transnistreană aproximativ 190 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19. 

De asemenea, pentru întreținerea serviciilor exemplare și vindecarea grabnică a celor infectați, regiunii transnistrene pe lângă vaccin i s-au transmis și multiple loturi umanitare ce conțineau echipamente de protecție individuală și aparataj medical performant. 

La fel, în zilele apropiate este preconizată înmânarea unui nou lot de ajutor umanitar locuitorilor din stânga Nistrului și mun. Bender, în număr de 500 de mii de măști de unică folosință, 240 de mii de aparate de respirat și 50 de mii de teste rapide de detectare a antigenului SARS CoV-2. 

Chișinăul va continua să contribuie la bunăstarea și ocrotirea sănătății locuitorilor din stânga Nistrului și mun. Bender prin toate mecanismele posibile.

Foto: Biroul politici de reintegrare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.