Include în dieta zilnică usturoiul și renunță la antibiotice. Vezi ce beneficii uimitoare are!

114

Usturoiul este folosit pe scară largă la pregătirea bucatelor, însă mai puțin cunoaștem de beneficiile acestuia pentru sănătate.

Usturoiul este folosit ca medicament încă din cele mai vechi timpuri. A fost și este recomandat pentru a preveni și a trata o serie de afecțiuni și boli. Hippocrates cunoscut astăzi ca „tatăl medicinei occidentale” a prescris usturoiul pentru tratarea problemelor respiratorii, a paraziților, a digestiei și a oboselii.

De-a lungul timpului, în Orientul Mijlociu, Asia de Est și Nepal, usturoiul a fost utilizat pentru a trata bronșităhipertensiunea arterialătuberculozatulburările hepaticeflatulențacolica, paraziții intestinalireumatismul și diabetul.
În prezent, usturoiul este folosit pe scară largă pentru mai multe afecțiuni legate de sistemul sangvin și de inimă, incluzând ateroscleroza (întărirea arterelor), colesterol ridicat, atacul de cordbolile coronariene și hipertensiunea arterială.
Usturoiul contribuie și la prevenirea cancerului pulmonar, cancerul de prostată, cancerul de sân, de stomacrectal și de colon.
Iritabilitateaanxietateagrețurilemigreneleoboseală sau agitațiabalonarea, amețelile, tulburarea vederii, umflarea și sensibiitatea sânilor, crampele, anemia și problemele tiroidiene –toate acestea pot fi ameliorate cu ajutorul usturoiului.

Centrul Provincial Jiangsu pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China a realizat un studiu, conform căruia oamenii care au mâncat usturoi cel puțin de două ori pe săptămână timp de 7 ani de studiu, au avut un risc de 44% mai mic de a dezvolta cancer pulmonar.  Compușii organo-sulfici gășiți în usturoi au fost identificați că fiind eficienți în distrugerea celulelor canceroase.

Usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu și seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inimă și a multor forme de cancer). Usturoiul conține substanță ajoena care „diluează” sângele, astfel prevenind cheagurile potențial periculoase.
Sulfura de dialil, un compus din usturoi, este considerate de 100 de ori mai eficientă decât două antibiotice populare în combaterea bacteriei Campylobacter, potrivit unui studiu publicat în Journal of Antimicrobial Chemotherapy. Bacteria Campylobacter este una dintre cele mai frecvente cauze ale infecțiilor intestinale.

Luat cu regularitate, usturoiul poate vindecă bolile de stomac și intestine, afirmă un cercetător și expert în terapia cu usturoi. Pentru perioada de toamnă și de iarna care urmează, este indicat consumul de usturoi, care reprezintă cel mai puternic antibiotic în lupta cu răceala, gripa și viroza.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.