A fost emis─â circulara MSMPS cu privire la prezentarea certificatului de contact de la medicul de familie

144


­čö░Certificatul nu se va solicita dup─â 3 zile de absen╚Ť─â pentru a diminua circuitul neargumentat ├«n institu╚Ťiile medicale.
­čö░P─ârintele semneaz─â o declara╚Ťie pe propria r─âspundere. Doar dac─â copilul a suferit de o infec╚Ťie respiratorie, inclusiv Covid-19, este necesar certificatul ╚Öi consulta╚Ťia la medicul de familie.
­čö░Totodat─â, admiterea copiilor nevaccina╚Ťi ├«n colectivit─â╚Ťi este interzis─â.

├Än conformitate cu prevederile art.52, subpunctul (6) al Legii nr.10 din 03.02.2009, privind supravegherea de stat a s─ân─ât─â╚Ťii publice ÔÇ×(6) Admiterea copiilor ├«n colectivit─â╚Ťi ╚Öi institu╚Ťii educa╚Ťionale ╚Öi de recreere este condi╚Ťionat─â de faptul vaccin─ârii lor profilactice sistematiceÔÇŁ. Reie╚Öind din prevederile men╚Ťionate:

1. Copiii, p─ârin╚Ťii/reprezentan╚Ťii legali ai c─ârora refuz─â neargumentat vaccinarea ÔÇô nu se vor admite ├«n colectivit─â╚Ťi de copii. ├Än cazurile respective se va recomanda accesul la procesul educa╚Ťional ├«n regim online.

2. Copiii, care din diverse motive realizeaz─â vaccinarea conform calendarului individual de imuniz─âri vor prezenta educatorului/dirigintelui certificat de la medicul de familie, ├«n care se va indica programul de vaccinare individual, data ultimei vaccin─âri ╚Öi data urm─âtoarei vaccin─âri planificate, inclusiv permisiunea frecvent─ârii colectivit─â╚Ťii de copii.

3. ├Än cazul copiilor, care au contraindica╚Ťii medicale permanente sau temporare la vaccinare, decizia privind admiterea la institu╚Ťia educa╚Ťional─â se va efectua ├«n urma evalu─ârii riscurilor infec╚Ťioase de c─âtre medicul de familie, la necesitate ├«n comun cu medicii speciali╚Öti de profil ╚Öi medicul imunolog. ├Än aceste cazuri va elibera certificat cu recomand─âri privind posibilitatea frecvent─ârii institu╚Ťiilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt sau accesul la studii ├«n regim on-line.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

V─â rug─âm s─â introduce╚Ťi comentariul dvs.!
Introduce╚Ťi aici numele dvs.