A fost inaugurat primul stadion de fotbal de plajă din R. Moldova

58


Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Cu ocazia Zilei Independenței, Federația Moldovenească de Fotbal a inaugurat joi, în parcul “La Izvor” din capitală, primul stadion de fotbal pe plajă din Republica Moldova, transmite MOLDPRES. 

Ceremonia de deschidere a stadionului a avut loc în prezența președintelui Igor Dodon, secretarului de stat Ion Gheorghiu, președintelui de onoare al Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Cebanu, viceprimarul capitalei Ilie Ceban și alte persoane oficiale. 

Arena a fost construită de către Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul financiar al Federației Internaționale de Fotbal, și cu susținerea Consiliului municipal Chișinău. 80% din cheltuielile pentru construcția stadionului au fost acoperite de FIFA, restul de 20% fiind suportate de Federația Moldovenească de Fotbal. Finanțatorul principal al proiectului, FIFA, a alocat circa un milion de euro, cu condiția ca stadionul să fie dat în administrarea FMF pentru o perioadă minimă de 25 de ani.

O decizie privind darea în arendă pe 25 de ani a teritoriului de 0,7 ha în Parcul La Izvor pentru stadion, a fost aprobată anterior de Consiliul municipal Chișinău.

Arena de fotbal pe plajă are o capacitate de 1024 de locuri, inclusiv 244 de locuri în tribuna VIP, cu posibilitate de adăugare a încă 500 de locuri pentru spectatori.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.