A treia doză de vaccin se va administra din octombrie în România

0


Ritmul vaccinării din România a încetinit, în timp ce cazurile de infectare cresc îngrijorător în fiecare zi. În doar o lună, în aproape toată ţara, numărul de îmbolnăviri a crescut de 10 ori, iar acum s-a atins nivelul lunii aprilie. Cinci judeţe şi Bucureştiul au depăşit incidenţa de un caz la mia de locuitori. În România, mai mult de jumătate din populaţie e nevaccinată, iar acum autorităţile se pregătesc pentru doza trei de vaccin.

„Pentru începutul lunii octombrie ne propunem să demarăm şi în România această etapă cu condiţia să avem până la acel moment toate etapele premergătoare legate de recomandările internaţionale”, a menţionat preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, Valeriu Gheorghiţă. 

A treia doză de vaccin este încă subiect de dezbatere printre specialiştii în imunologie. Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat săptămâna trecută că evaluează datele privind utilizarea unei doze suplimentare de vaccin ARNm la persoanele cu sisteme imunitare slăbite. 

În Uniunea Europeană, Ungaria este singura ţară care a început deja să administreze a treia doză de vaccin oricui doreşte. Şi alte ţări şi-au anunţat această intenţie. 

Grecia, după ce şi-a obligat cadrele medicale să se vaccineze dacă vor să mai rămână în sistem, ia în calcul vaccinarea obligatorie a profesorilor şi preoţilor, în contextul unei creşteri constante a infectărilor. Mai multe proteste faţă de vaccinarea obligatorie şi restricţiile COVID au avut loc în ultimele luni. 

Bulgaria introduce o serie de restricţii anti-COVID din cauza creşterii numărului de infectări, dar şi a ratei scăzute de vaccinare. Restaurantele, barurile, cluburile şi cazinourile se închid la ora 22:00. Cinematografele şi teatrele vor activa cu doar jumătate din locuri ocupate. La nunţi sau botezuri, în interior, nu pot participa mai mult de 30 de persoane.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.