Acordarea suportului unic de 16 mii de lei pentru lucrătorii medicali infectați cu COVID-19 va fi menținut

121


Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Pachetul de măsuri pentru susținerea cadrelor didactice, producătorilor agricoli, în condițiile efectelor economice provocate de COVID-19 și secetă, a fost votat astăzi în lectură finală de către Legislativ, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentelor votate de deputați, a fost menținut suportul unic de 16.000 de lei pentru lucrătorii medicali și angajații MAI, infectați cu COVID-19 la locul de muncă. Totodată, au fost votate modificările la Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Acestea prevăd că pentru perioada primului semestru al anului de studii 2020-2021 nu se limitează volumul activității didactice desfășurate de cadrele didactice, inclusiv cu funcții de conducere. Aceste prevederi vor viza peste 3900 de cadre didactice din instituțiile de educație timpurie, învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar.

De asemenea, s-a decis că va fi subvenționată dobânda achitată, începând cu 1 mai 2020, indiferent de perioada de contractare a creditelor. Suma TVA pasibilă rambursării va constitui suma cumulativă a impozitului funciar achitat pe anul 2020 și a impozitelor salariale pentru perioada care corespunde celei de rambursare a TVA. Soluțiile propuse țin cont de inițiativele identificate în consens de grupul de lucru pe platforma parlamentară cu participarea tuturor fracțiunilor.

De asemenea, urmează a fi instituit moratoriul, până la 31 decembrie 2020, asupra controalelor fiscale la producătorii agricoli afectați.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.