Agenţia Medicamentului a autorizat importul unui medicament antiCOVID-19

70


Sursa imaginii: imagine simbol/sputnik.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

08 Sep. 2020 / 12:58


Agenţia Medicamentului a autorizat importul unui medicament antiCOVID-19

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) a autorizat, în premieră, importul unui lot de Remdesivir, care este primul preparat autorizat în SUA şi UE pentru tratamentul COVID-19. Medicamentul ar urma să ajungă în Republica Moldova în termen de 10-20 zile, în cantitate de circa două mii de flacoane.

„Vom face tot posibilul ca cetăţenii noştri să aibă acces la cele mai eficiente medicamente folosite în tratamentul împotriva COVID-19, inclusiv pe platforme internaţionale de cercetare clinică. În acest sens, conlucrăm activ cu producătorii şi distribuitorii de medicamente, companii de cercetare clinică şi dezvoltare medicală cu renume internaţional. Astfel, ne îndreptăm spre realizarea scopului propus, de asigurare a securităţii farmaceutice a ţării pe timp de pandemie”, a menţionat şeful AMDM, Eremei Priseajniuc.

În Republica Moldova, preparatul Remdesivir este prevăzut în Protocolul clinic naţional provizoriu „Infecţia cu Coronavirus de tip nou”, utilizat în tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-COV-2.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.