Alegătorii care vor să voteze la locul aflării lor în ziua alegerilor prezidențiale pot să-și declare noul loc de ședere

43


Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală informează că alegătorii care vor să voteze la locul aflării lor în ziua alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020 pot să-și declare noul loc de ședere până la data de 1 octombrie inclusiv, transmite MOLDPRES.

Pentru a putea vota la o altă secție de votare decât cea conform domiciliului sau reședinței valabile, alegătorul va depune personal o declarație de ședere, împreună cu actul de identitate în copie atașat, la autoritatea administrației publice locale din localitatea unde dorește să voteze. La depunerea declarației, alegătorul va prezenta actul de identitate și în original pentru confirmarea identității.

Procedura dată permite alegătorului să fie înscris în lista electorală de bază a secției de votare conform locului de ședere declarat și să-și poată exercita dreptul la vot la secția de votare respectivă.

Declarațiile depuse în cadrul scrutinelor anterioare nu mai sunt valabile.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.