Alte 194 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Moldova

56Ministerul Sănătății a publicat datele actualizate cu privire la numărul de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Dintre cele 194 de cazuri noi de infectare, 22 sunt înregistrate în regiunea transnistreană.

Din numărul total de cazuri, un caz este de import (Turcia).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 30 377 de cazuri.

Totalul de teste efectuate – 1 155, dintre care primar – 1 014 şi repetat – 141.

Din numărul total de cazuri, nouă sunt lucrători medicali: medici – trei,  asistenți medicali – șase.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 470 sunt în stare gravă (dintre care 28 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1 302 – în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

La ora actuală, sub tratament activ la domiciliu se află în continuare 3 507 pacienți cu forme ușoare de COVID-19, iar 8 106 persoane au finalizat cu vindecare tratamentul la domiciliu, fiind monitorizate în continuare de către medicul de familie.

Alte 323 de persoane au fost tratate și externate. În total, 21 543 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Informăm despre înregistrarea altor 12 decese provocate de COVID-19.

Decesul 897: bărbat în vârstă de 59 de ani din raionul Ocnița, transferat de la SR Ocnița la Spitalul Clinic Bălți pe 14 august. Comorbidități: diabet zaharat.

Decesul 898: femeie în vârstă de 70 de ani din municipiul Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă pe 15 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. II.

Decesul 899: femeie în vârstă de 64 de ani din raionul Ialoveni, internată pe 8 august la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă, obezitate gr. II.

Decesul 900: bărbat în vârstă de 69 de ani, din raionul Anenii Noi, transferat din cadrul centrului COVID-19 la SCM „Sfânta Treime” pe 9 august. Comorbidități: cardiopatie ischemică, angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II.

Decesul 901: femeie în vârstă de 84 de ani din municipiul Chișinău, transferată de la Centrul COVID-19 Chișinău la IMSP SCM „Sf. Arhanghel Mihail” pe 14 iulie. Comorbidități: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. III, pielonefrită cronică bilaterală, encefalopatie mixtă.

Decesul 902: femeie în vârstă de 62 de ani din municipiul Chișinău, transferată de la Centrul COVID-19 la IMSP SCM „Sf. Arhanghel Mihail” în data de 4 august. Comorbidități: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică.

Decesul 903: femeie în vârstă de 67 de ani din municipiul Chișinău, transferată de la Centrul COVID-19 la IMSP SCM „Sf. Arhanghel Mihail” în data de 24 iulie. Comorbidități: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă, diabet zaharat primar depistat, obezitate gr. I.

Decesul 904: femeie în vârstă de 64 de ani din municipiul Chișinău, transferată de la Centrul COVID-19 la IMSP SCM „Sf. Arhanghel Mihail” în data 7 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat tip 2.

Decesul 905: bărbat în vârstă de 92 de ani din municipiul Chisinău, transferat de la IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr. 1, la IMSP SCM „Sf. Arhanghel Mihail pe 14 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.

Decesul 906: bărbat în vârstă de 69 de ani din raionul Edineț, internat la SR Edineț pe 14 august. Comorbidități: cardiopatie ischemică cronică, hipertensiune arterială, obezitate gr. II, encefalopatie mixtă.

Decesul 907: femeie în vârstă de 65 de ani din raionul Edineț, internată la SR Edineț pe 9 august. Comorbidități: boală renală cronică.

Decesul 908: femeie în vârstă de 70 de ani din raionul Bălți, internată la Spitalul Clinic Bălți pe 5 august. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.