vineri, septembrie 24, 2021
Acasă Politică Andrei Năstase și Renato Usatîi, înregistrați oficial în calitate de candidați la...

Andrei Năstase și Renato Usatîi, înregistrați oficial în calitate de candidați la alegerile prezidențiale 

82


CEC a înregistrat primii doi candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova. Astfel, candidatul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, și candidatul din partea Partidului Nostru, Renato Usatîi sunt înregistrați oficial în calitate de candidați la alegerile prezidențiale, care vor avea loc pe 1 noiembrie 2020.

În ambele cazuri, comisia a depistat că în listele de semnături colectate au fost incluse numele mai multor persoane decedate. În replică, reprezentanții partidelor au spus că „unii colectori au făcut exces de zel” și vor lua măsuri în acest sens.

Astfel, Andrei Năstase a fost înregistrat cu puțin peste 17 mii de semnături din partea cetățenilor, iar Renato Usatîi cu puțin peste 20 mii de semnături. Asta în timp ce primul a colectat 25 de mii de semnături, iar Usatîi, 24 de mii.

De asemenea, CEC a înregistrat simbolurile electorale pentru imprimare în buletinul de vot la alegerile prezidențiale, a confirmat reprezentanții cu drept de vot consultativ în CEC și persoanele responsabile de finanțe.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent, va începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, mai exact pe data de 2 octombrie 2020.

 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.