Apelul Comisiei Naţionale de Heraldică în ajunul sărbătorilor naţionale

40


Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Social

26 Aug. 2020 / 19:45


Apelul Comisiei Naţionale de Heraldică în ajunul sărbătorilor naţionale

Comisia Naţională de Heraldică de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova a venit cu un apel către cetăţeni, în special conducători, şefi ai misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova, toate persoanele juridice şi fizice care arborează Drapelul de Stat, să respecte prevederile Legii privind Drapelul de Stat al Republicii Moldova, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Preşedinţiei.

Potrivit membrilor Comisiei, arborarea corectă a Drapelului de Stat, cu respectarea demnităţii şi integrităţii acestuia, este o datorie a tuturor cetăţenilor, iar lipsa de respect şi ofensele aduse acestui sfânt simbol istoric ne lezează demnitatea de oameni, de ţară şi de popor”, se arată în comunicat.
Apelul a fost făcut în legătură cu atestarea în ultimul timp a unei delăsări generale privind modul de arborare a Drapelului de Stat şi a altor însemne statale, teritoriale sau corporative, astfel încât de multe ori această etalare publică echivalează cu o profanare a simbolului expus.

Pe 27 august Republica Moldova marchează Ziua Independenţei, iar pe 31 august Ziua Limbii Române, sărbători naţionale, care potrivit tradiţiei, sunt consemnate prin arborarea tricolorului.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.