Arestări în urma unor incidente legate de arderea unui Coran în Suedia

77


Manifestanţii reţinuţi ”au fost eliberaţi toţi”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, Patric Fors.

Primele incidente au avut loc vineri seara, în al treilea cel mai important din regatul nordic, şi au degenerat noaptea.

Manifestanţi au aruncat cu obiecte în forţe de ordine şi au provocat incendii, după ce ”un Coran a fost ars în regiune anterior, în cursul zilei”, declara vineri pentru tabloidul Expressen un purtător de cuvânt al poliţiei, Rickard Lundqvist.

Presa locală scrie că la originea acestor incidente se află manifestanţi cu legătură cu Partidul danez Stram Kurs (”Linie dură”, extremă dreapta) şi că aceştia ar fi acţionat într-o zonă industrială la Malmö, scrie News.ro.

O înregistrare video publicată în presă surprinde persoane care dau cu piciorul într-un Coran, fără să se ştie dacă este vorba despre exemplarul ars.

Situaţia era calmă în oraş sâmbătă.

Aceste incidente au avut loc după ce Rasmus Paludan, liderul ”Liniei dure”, cunoscut prin provocările sale antimusulmane, urma să vină vineri la Malmö pentru a organiza o manifestaţie antimuslmană în care să îndemne, între altele, la arderea Coranului.

El a fost împiedicat să intre în Suedia şi i s-a interzis intrarea în această ţară timp de doi ani. Autorităţile au motivat această măsură prin riscul ca ”comportamentul său să constituie (…) o ameninţare la adresa intereselor fundamentale ale societăţii”.

Însă mai mulţi dintre simpatizanţii lui Rasmus Paludan s-au…Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.