Autoritatea Aeronautică Civilă a sesizat Procuratura Generală cu privire la examinarea activității unei companii aeriene

24

Autoritatea Aeronautică Civilă a depus un denunț la Procuratura Generală să verifice acțiunile unei companii aeriene, care a vândut bilete pasagerilor la o cursă ce nu a fost autorizată de către federația Rusă, țara de destinație a zborului. De asemenea, ACC a solicitat sistarea vânzării biletelor de avion pe cursele Chișinău – Moscova și Chișinău – Sankt Petersburg, până la obținerea autorizațiilor corespunzătoare de la autoritățile competente din Federația Rusă.

„Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă a depus un denunț la Procuratura Generală prin care solicită examinarea activității Companiei Aeriene „Hi Sky” S.R.L., prin prisma prevederilor stabilite la art. 241 alin. (1) lit. a) din Codul penal al Republicii Moldova Nr. 985/2002, și anume, întrunirea elementelor constitutive ale componenței de infracțiune de practicare ilegală a activității de întreprinzător.

Pentru a putea evalua mărimea pagubelor cauzate pasagerilor, AAC a solicitat de la Compania Aeriană „Hi Sky” S.R.L. informația privind numărul biletelor vândute pentru cursele care au fost anulate”, se arată într-un comunicat al AAC.

Pe 27 aprilie, în terminalul aeroportului Chișinău au intrat pasagerii cursei Chișinău-Moscova, cu bilete la zbor vândute de compania Hi Sky. Au plecat la check-in, însă acolo au aflat că așa cursă nu există.

Autoritatea Aeronautică Civilă a informat, pe 20 aprilie, autoritățile ruse despre desemnarea operatorului aerian Hi Sky pentru operarea zborurilor de pasageri pe ruta Chișinău-Moscova, inclusiv prin canalele diplomatice, conform cadrului legal existent.

Compania aeriană urma să obțină de la autoritățile ruse autorizarea pentru exploatarea rutei Chișinău-Moscova, după care să înceapă vânzarea biletelor.

„Menționăm că Autoritatea Aeronautică Civilă nu a fost informată despre tergiversarea obținerii autorizației de zbor.

Potrivit reprezentanților companiei Hi Sky, Autoritatea a fost asigurată ca pasagerilor, care au procurat bilete de avion pentru cursele anulate, li se vor restitui banii în decurs de 14 zile”, se mai arată în comunicatul AAC.

La rândul său, compania Hi Sky spune că nu poate opera zborurile Chișinău – Moscova și Chișinău – Sankt Petersburg „ca urmare a deciziei autorităților din Federația Rusă de a nu autoriza zboruri noi pe perioada sărbătorilor de mai, din motive pandemice”.

Compania afirmă că a depus toate actele necesare pentru a primi permisiunea de zbor și roagă „pasagerii afectați de această decizie a autorităților ruse să rămână conectați la poștele electronice pentru a coordona soluțiile pe care le punem la dispoziția lor”.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.