joi, octombrie 21, 2021
Acasă Social Autoritățile continuă acțiunile de prevenire și control al răspândirii infecției COVID-19. Ce...

Autoritățile continuă acțiunile de prevenire și control al răspândirii infecției COVID-19. Ce nereguli au fost depistate

50


Autoritățile continuă acțiunile de prevenire și control al răspândirii infecției COVID-19 pe teritoriul țării în contextul relaxării măsurilor de restricție aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Astfel, în perioada 12-18 august, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au verificat 150 de obiective ale economiei naționale, la 34 dintre ele fiind atestate încălcări: frizerii – 1, farmacii – 3, instituții medicale – 5, unități de comerț și producere – 20 și alte unități – 5. Cele mai multe abateri au fost depistate în municipiile Chișinău, Bălți, Cahul, Orhei și Ungheni.

La fel, pe parcursul ultimei săptămâni, au fost depistate trei cazuri de îmbolnăviri în grupuri asociate. În localitatea Grozești, urmare a unei festivități organizate, au fost identificate 11 persoane pozitive la COVID-19, iar în localitățile Roșcani și Mereni au fost stabilite câte șase cazuri de îmbolnăviri asociate.

Pe parcursul ultimei săptămâni, inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au verificat 322 de unități economice: magazine alimentare, farmacii veterinare, depozite, unități de alimentație publică, fiind depistate 25 de neconformități. Totodată, au fost inspectate 51 de piețe agroalimentare, fiind întocmite 36 de procese verbale.

ANSP și ANSA îndeamnă cetățenii și agenții economici să respecte măsurile de protecție în sănătate publică:
# evitarea aglomerațiilor și respectarea distanței de minimum 1 metru;
# evitarea organizării evenimentelor ce presupun un grup mare de persoane;
# purtarea corectă a măștilor – acestea trebuie să acopere atât gura, cât și nasul;
# asigurarea personalului cu echipament de protecție;
# efectuarea termometriei vizitatorilor și personalului, monitorizarea stării de sănătate;
# dezinfectarea suprafețelor.

Circa 10 000 de angajații ai Ministerului Afacerilor Interne continuă să fie implicați în controale comune cu alte autorități privind monitorizarea respectării măsurilor de sănătate publică în spațiile publice închise și deschise.

Urmare a efectuării controalelor, pe parcursul ultimei săptămâni, au fost întocmite și documentate 394 de contravenții. Cele mai frecvente abateri se înregistrează la vizitatorii unităților de comerț și alimentație publică. În acest context, MAI vine cu un apel către agenții economici să nu admită vizitatorii care nu se supun regulilor impuse de către autorități.

Totodată, au fost depistate 93 de cazuri în care cetățenii nu au respectat regimul de autoizolare.

Rămâne în vigoare interzicerea activității parcurilor de distracție, locurilor de agrement, terenurilor de joacă în perioada stării de urgență în sănătate publică.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.