sâmbătă, septembrie 25, 2021
Acasă Social Autoritățile locale: „Demolarea cinematografului Gaudeamus este neautorizată”. A fost interzisă construcția blocurilor...

Autoritățile locale: „Demolarea cinematografului Gaudeamus este neautorizată”. A fost interzisă construcția blocurilor de locuit

51


Primăria municipiului Chișinău informează despre anularea deciziei Consiliului Municipal Chișinău cu privire la aprobarea Planului urbanistic zonal (PUZ) privind valorificarea terenului de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 4 (fostul cinematograf Gaudeamus).

În urma reexaminării Planului urbanistic zonal în vederea schimbării destinației funcționale a terenului, au fost depistate mai multe neconformități și abateri de la cadrul normativ în vigoare.

Totodată, la elaborarea actualului PUZ, nu s-a ținut cont de informația cu privire la aspecte ale mediului, la vecinătățile zonei şi bilanțul existent al zonei, la faptul că lipsește descrierea structurii şi starea tuturor clădirilor din zonele complexe studiate, iar disfuncționalitățile şi prioritățile nu sunt descrise.

Potrivit primarului general, Ion Ceban, pentru această zonă este analizată posibilitatea executării unui nou plan urbanistic zonal, unde va fi interzisă construcția blocurilor de locuințe, iar terenul actual (fostul cinematograf Gaudeamus) să fie valorificat pentru edificarea unor clădiri de menire social-culturală.

E de menționat că lucrările de demolare a cinematografului sunt neautorizate, pentru că se desfășoară fără acte permisive. Acestea au expirat în luna martie 2020, iar o altă autorizație de desființare a construcției în acest sens nu a fost eliberată.

Reamintim că, în anul 2016, Primăria Chișinău a aprobat demolarea cinematografului (atunci, primar al capitalei era Dorin Chirtoacă). Cinematograful a început să fie demolat în data de 4 iunie 2018. În locul cinematografului urma să apară două blocuri cu 15 etaje, iar la primele etaje ale complexului locativ să fie câteva săli de cinematograf, inclusiv spaţii comerciale, oficii şi alte obiective de utilitate publică.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.