BERD consolidează securitatea energetică a Moldovei prin achiziționarea unui pachet de 25% din Vestmoldtransgaz. BERD asistată de GLADEI ȘI PARTENERII 28.08.2020 | JURIDICE MOLDOVA

51


Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) consolidează securitatea energetică a Moldovei prin achiziționarea unui pachet de 25% din Vestmoldtransgaz, compania de transport a gazelor care operează nou-construita conductă de gaze Ungheni-Chișinău. BERD a investit 20 de milioane de euro ca parte a unei majorari de capital în Vestmoldtransgaz.

În acest proiect major pentru economia Moldovei, BERD a fost asistată local de BAA „Gladei și Partenerii” (Partener coordonator Roger Gladei, asociat senior Dan Nicoară, asociat Vlad Roibu) și K&L Gates LLP, în calitate de consilier englez. Vestmoldtransgaz a fost asistat de BAA „Țurcan Cazac”.

Roger Gladei

Av. Roger Gladei a oferit următorul comentariu pentru JURIDICE MOLDOVA: Un proiect strategic pentru țară în care am ajutat un partener strategic de-al biroului nostru, este exact ceea ce ne dorim ca și profesioniști și ne permite să credem că am pus umărul la creșterea securității energetice a statului.

Dan Nicoară

Dan Nicoară

Av. Dan Nicoară a menționat și el că: O tranzacție ce eclipsează anul 2020 atât din perspectivă juridică cât și a vizuinii energetice naționale. Mă bucur mult că în pragul celor 30 de ani de independență, Moldova poate privi cu încredere înspre rețeaua europeană de transport a gazelor naturale (ENTSOG). 

Menționăm că Vestmoldtransgaz a fost fondată în 2014, aceasta deține și administrează o rețea de conducte de gaze în vestul Moldovei și oferă servicii de transport a gazelor naturale. În 2018,…Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.