Bilanţul infectărilor şi deceselor, în creştere la nivel mondial

32


Germania a ajuns la peste 240 de mii de îmbolnăviri, iar numărul deceselor a depăşit cifra de 9400. Autorităţile afirmă că numărul de cazuri este în creştere deoarece nu sunt respectate toate regulile de igienă dar şi de purtare a măştii.

„Există un număr mare de teste pozitive în rândul călătorilor care se întorc din zonele de risc. Prin urmare, este necesară testarea la întoarcere. Persoanele care nu vor respecta regulile impuse de autorităţi, inclusiv cei care nu vor purta masti, vor fi amendaţi cu 50 de euro”, a declarat Angela Merkel, cancelara Germaniei.

 Spania a raportat aproximativ 3.800 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Numărul total de îmbolnăviri a ajuns astfel la  aproximativ 452 de mii, dintre care circa 29 de mii de persoane au decedat. Autorităţile afirmă că testarea populaţiei a fost amplificată, numai în ultima săptămână fiind efectuate 70.000 de teste.

 „Avem o creştere a cazurilor în ultima săptămână. În ultimele şapte zile noi am raportat aproximativ 5.600 de cazuri în total. Cele mai multe cazuri au fost confirmate în Catalonia, Madrid şi Aragon care fuseseră incluse în grupul de diminuare a cazurilor”, a menţionat Fernando SImon, epidemiolog Spania.

În mai multe ţări din Europa, cum ar fi Franţa, purtarea măştii a devenit obligatorie şi pe stradă.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.