Brățările electronice – soluție pentru încadrarea în muncă a persoanelor private de libertate 10.09.2020 | JURIDICE MOLDOVA

73


Brățările electronice – soluție pentru încadrarea în muncă a persoanelor private de libertate

10.09.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Un grup de 20 de persoane private de libertate din custodia Penitenciarului nr. 3-Leova muncesc în câmp la culesul strugurilor pe plantațiile de viță de vie din raionul Leova, iar 6 deținute din custodia Penitenciarului nr.7-Rusca sunt antrenate la cules prune la livada din apropierea municipiului Hâncești, scrie ANP.

Pentru o pază și supraveghere eficientă, deținuții sunt monitorizați electronic prin intermediul brățărilor electronice. Utilajele electronice de monitorizare individuală, sunt conectate la sistemul Inspectoratului Național de Probațiune (INP), și utilizate pentru a facilita accesul la muncă în afara penitenciarelor a deținuților cu dreptul de a circula sub supraveghere și fără pază.

Cele 26 de brățări electronice au fost puse la dispoziție de către Agenția de Cooperare a Germaniei (GIZ) și INP, specialiștii căruia au și instalat dispozitivele respective persoanelor condamnate, concomitent instalând și softul necesar monitorizării electronice urmat de un instructaj cu persoanele condamnate și cu ofițerii antrenați în procesul de monitorizare. Brăţările funcționează cu o baterie care are autonomie de aproape 3 ani, sunt rezistente la apă şi cântăresc doar 40 de grame.

Prin aplicarea acestei soluții tehnice constatăm avantaje directe pentru persoanele private în sensul încadrării în activități social utile cu efect de…Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.