Carbohidrații sănătoși care te ajută să slăbești

108

 Carbohidrații sunt considerați cei mai mari dușmani ai siluetei, însă, dacă îi alegem corect, ei ne ajută perfect în pierderea kilogramelor.

Nutriționistul Wasim Nazer a prezentat o listă ce include 10 cei mai sănătoși carbohidrați, ce reprezintă elementele nutritive benefice pentru silueta ta.

SLĂBITUL RAPID: „Carbohidrații sunt esențiali în alimentația noastră, însă este important să-i alegem pe cei sănătoși. Asemenea proteinelor și grăsimilor, carbohidrații sunt macronutrienți, iar acest lucru înseamnă că fac bine dacă sunt consumați corect.”, explică specialistul.

1. Lintea – conține proteine, linte, acid folic și potasiu. Consumă lintea în supe, salate sau sub formă de garnituri.
2. Nuci – 144 de grame de nuci aduc un aport de până la 32 de grame de carbohidrați. Alege-le că și gustări între mese.
3. Portocale – și carbohidrați, dar și fibre. Consumul regulat de portocale îmbunătățește sănătatea inimii și previne formarea pietrelor la rinichi. Portocalele conțin pectina, o substanță care ajută în mod natural la suprimarea apetitului. Cel mai bine este să mănânci portocale  în cursul dietelor, ceea ce te poate ajuta să slăbești sau sa-ti menții greutatea.
4. Ovăzul – deţine proprietăţi de control asupra hormonilor foamei, astfel că te vei simţi mult mai sătul după ce mănânci un bol de ovăz cu lapte, prevenind astfel acumularea kilogramelor. Fibrele din ovăz absorb cantităţi mari de apă astfel că te vei simţi mai sătul pe o perioadă mai lungă  şi vei mânca mai puţin, aspect care se va răsfânge în mod pozitv şi asupra siluetei.
5. Cartoful dulce – legumă conține peste 20% carbohidrați, însă carbohidrați sănătoși. În plus, în cartoful dulce se mai regăsesc și antioxidanți, vitamina A, vitamina C și potasiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.