Care este situația epidemiologică în școli și grădinițe

130

Peste 130 de elevi și 93 de angajați ai școlilor din mun. Chișinău sunt infectați cu Covid-19, iar aproape 1.500 de copii – plasați în carantină, potrivit ultimelor informații, prezentate de viceprimărița Angela Cutasevici, responsabilă de domeniul educației, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor municipale. Situația este puțin mai bună în grădinițele din capitală, fiind înregistrat un singur caz de infectare activ printre copii.

„Cu referire la situația epidemiologică, în 150 de instituții de învățământ sunt înregistrate 132 de cazuri active de Covid-19 în rândul elevilor, inclusiv 38 noi. Printre angajați – 93 de cazuri active, inclusiv cadre didactice 74 (26 de cazuri sunt noi). Totodată, 1.495 de elevi și 74 de angajați au fost plasați în carantină. În autoizolare sunt elevi din 39 de clase din 24 de instituții de învățământ. Au revenit din izolare elevi din 23 de clase”, a precizat Angela Cutasevici.

Situația este mai bună în grădinițele din capitală. „În instituțiile municipale de educație timpurie, în rândul copiilor a fost înregistrat un caz activ, în autoizolare au fost plasați 145 de copii din 4 grupe. De asemenea, au fost înregistrate 22 de cazuri active, inclusiv 8 noi, în rândurile cadrelor didactice. În autoizolare au fost plasați 19 educatori. În rândul cadrelor nedidactice au fost înregistrate 12 cazuri active, inclusiv 5 cazuri noi de îmbolnăvire. În autoizolare au fost plasate 7 cadre didactice”, a informat viceprimărița.

„Instituții de învățământ general închise din cauza carantinei nu avem”, a mai adăugat aceasta.

Totodată, astăzi, 16 noiembrie, în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, unde pe 15 noiembrie au fost organizate secții de votare, orele sunt desfășurate în regim online, iar conducătorii instituțiilor asigură igienizarea spațiilor și buna desfășurare pentru reluarea activității începând cu ziua de mâine. Decizia a fost luată în vederea asigurării protecției elevilor, dar și angajaților, în contextul pandemiei de Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.