Care sunt destinaţiile turistice preferate ale moldovenilor

78


Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

29 Aug. 2020 / 20:40


Care sunt destinaţiile turistice preferate ale moldovenilor

Egiptul, Turcia şi Bulgaria sunt cele mai preferate destinaţii ale moldovenilor în acest an, dar şi ţările cu cele mai puţine restricţii impuse turiştilor străini. Totuşi, managerii agenţiilor de turism susţin că plecările peste hotare au scăzut cu până la 80%, iar turismul intern este tot mai popular. Oferte speciale de călătorie în ţările exotice vor fi disponibile şi în următoarele două luni, informează Mesager.

„Egiptul a introdus testul obligatoriu începând cu 1 septembrie, în Turcia călătoria este mult mai simplă, turiştii au aceleaşi condiţie ca şi până la pandemie, plus la asta ofertele sunt foarte bune. preţuri de aproximativ trei ori mai mici ca în alţi ani, în Bulgaria este nevoie de un test negativ la COVID 19, la  această listă se mai adaugă ţările cum ar fi Albania, Croaţia, Belarus” a relatat Mihai Ceban, manager agenţie de turism.

Turcia este destinaţia aleasă pentru odihnă şi de Diana. Tânăra îşi doreşte să facă o escapadă în Istanbul, oraşul întins pe două continente. Ea spune că respectă toate măsurile de protecţie şi este gata să respecte şi regimul de carantină.

„E cam complicat cu condiţiile în care suntem de carantină, dar păstrăm restricţiile şi încercăm să ne odihnim după ceea ce se oferă, dacă o să fie nevoie o să stau şi în carantină”; a spus Diana, turistă.

Mulţi moldoveni spun însă că preferă să stea acasă împreună cu familia şi evită călătoriile în această perioadă.

„Se începe şi şcoala, deja şi concediu a fost planificat pentru altă perioadă şi respectiv, sunt mai multe acţiuni ce se suprapun, pentru mine persoanl este deja prea târziu”; „Avem de lucru aici, anul acesta rămânem cu odihna acasă, lângă familie”, au spus oamenii.

În  lista ţărilor pentru care se impune regimul de autoizolare de 14 zile la revenirea în Republica Moldova sunt incluse 53 de state. Printre acestea se află România, Ucraina, Spania, Armenia, Croaţia, Franţa, dar şi alte state în care se află mulţi moldoveni. Conform deciziei Comisiei Naţionale extraordinare de sănătate publică, regimul va intra în vigoare de luni, iar lista urmează să fie actualizată o dată la 14 zile.

 

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.