Casa Regală britanică va realiza o statuie în memoria Prințesei Diana: Se împlinesc 23 de ani de la tragicul accident rutier

83


Într-un comunicat pentru presă, Casa Regală a Marii Britanii anunţă că instalarea sculpturii a fost întârziată de pandemia de COVID-19, inaugurarea monumentului fiind amânată pentru anul viitor.

Statuia Dianei a fost creată de artistul Ian Rank-Broadley, cel care a realizat portretul reginei Elisabeta imprimat pe monedele britanice, scrie b1.ro.

Când și de ce a murit Prințesa Diana

Prințesa Diana și-a pierdut viața într-un accident de mașină în Paris, care a șocat nu numai Regatul Unit al Marii Britanii, ci şi restul lumii. 

Prințesa Diana a murit pe 31 august 1997.Teribilul accident de circulaţie este învăluit încă în multe necunoscute, suspectat adeseori de complot şi, mai ales, extrem de amplu mediatizat, chiar şi acum, la mai bine de 20 de ani distanţă.

Mașina în care se afla Prințesa Diana cu prietenul ei Dodi al-Fayed, șoferul Henri Paul și bodyguardul Trevor Rhys-Jones s-a prăbușit într-unul dintre stâlpii din tunelul Alma. Dodi al-Fayed și șoferul care conducea mașina au murit la fața locului, în timp ce prințesa de Wales a murit la câteva ore de la producerea groaznicului accident de circulație în care a fost implicată. Prințesa Diana se afla internată în stare gravă la spitalul de la Salpêtrière din capitala franceză.

În mod normal, bodyguardul personal al lui Dodi al-Fayed trebuia să stea la volanul unei mașini, dar din motive necunoscute a rămas la hotelul Ritz, iar mașina a fost condusă de Henri Paul, șeful serviciului de securitate al hotelului, în care cei doi au petrecut ultima seară a vieții împreună. Pe lângă Diana și al-Fayed, Trevor Rhys Jones, gardianul personal al Dianei, călătorea în Mercedes.

Ultimele cuvinte rostite de Prințesa Diana înainte să moară

Sergentul Xavier Gourmelon, pompierul care i-a acordat primele îngrijiri medicale Prinţesei Diana în momentul accidentului de maşină, a declarat la 20 de ani de la tragedie, care au fost ultimele cuvinte ale mamei prinților William și Harry.

Potrivit acestuia, ultimele ei cuvinte au fost: „Dumnezeule, ce s-a întâmplat?” (My God, what’s happened?)

Pompierul nu s-a gândit o clipă că Prințesa Diana nu va supraviețui pentru că nu observase răni semnificative.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.