Ce să faci ca să ai o podoabă capilară bogată

284

Toate femeile își doresc mereu să aibă o podoabă capilară frumoasă și sănătoasă. Deși nu există modalități de a schimba textura foliculilor de păr, există multe remedii pe care le poți încerca pentru a îngroșa firele de păr și a reduce ruperea și căderea părului.

Părul subțire și rar este o problemă des întâlnită atât la bărbați cît și la femei. Această problemă este cauzată de diverși factori, cum ar fi îmbătrânirea naturală, genetica, o alimentație dezechilibrată, utilizarea excesivă a produselor de styling, reacții alergice la substanțe chimice, o boală sau tulburări hormonale.

Indiferent care este cauza, părul poate fi îngrijit în așa fel încât să pară natural mai gros, cum ar fi prin utilizarea unui șampon cu stemoxidină, care conferă părului volum, densitate și vitalitate. De asemenea, părul poate căpăta volum prin utilizarea unor produse simple. Aceste metode nu ar trebui să ia locul tratamentului pentru afecțiuni de bază care pot cauza părul subțire, cum ar fi o deficiență nutrițională sau alopecia.

Există o serie de remedii naturale care pot îngroșa părul subțire, însă rezultatele variază de la o persoană la alta. Produsele care contribuie la conferirea unui aspect de îndesire a părului sunt:

Ouăle

Ouăle conțin proteine, elementul esențial organismului pentru un păr puternic și fire groase. Utilizat în mod regulat, remediul pe bază de ou poate contribui la îngroșarea și întărirea firelor de păr.

Bate 1-2 ouă (preferabil gălbenușurile), în funcție de lungimea părului, apoi umezește părul și aplică ouăle pe scalp. Lasă-le să acționeze aproximativ 30 de minute, apoi spală bine părul cu apă caldă și șampon. O altă metodă este să bați două gălbeneușuri de ou cu 1 lingură de ulei de măsline și 1 lingură de apă, apoi să aplici amestecul pe scalp și pe părul uscat. Lași amestecul pe păr 15 minute, apoi te speli cu apă caldă și cu șampon.

Utilizarea unuia dintre aceste remedii cu ouă o dată sau de două ori pe săptămână timp de câteva săptămâni poate ajuta la fortificarea părului.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este bogat în acizi grași Omega 3 și alți nutrienți esențiali pentru sănătatea generală, inclusiv a părului. Atunci când este aplicat direct pe scalp și păr, uleiul de măsline ajută la creșterea părului mai gros. Uleiul de măsline are, de asemenea, beneficiul suplimentar de înmuiere a părului și de atenuare a scalpului uscat.

Încălzește ușor uleiul, la temperatura corpului, apoi masează-l cald pe scalp și păr. Lasă-l să acționeze 30 de minute, apoi spală părul cu șampon și apă caldă.

O alimentație corectă

O dietă bogată în grăsimi sănătoase, proteine și o serie de vitamine ajută la îngroșarea părului. Pentru a întări firul de păr, se recomandă includerea în dieta zilnică a următoarelor alimente:

  • somon, care este bogat în proteine și acizi grași
  • ouă,  conțin proteine, Omega 3 și fier
  • nuci, migdale și altele asemenea care sunt surse de acizi grași
  • iaurt grecesc, care este sursă de proteine
  • fasole, care conține proteine

Gelul de Aloe Vera

Multe persoane folosesc remedii cu aloe vera, planta utilă pentru piele, scalp și păr. Se pare că aplicarea uleiului de aloe direct pe păr și pe scalp poate ajuta la întărirea părului și la îngroșarea acestuia în timp. Mai multe produse comerciale care conțin aloe ca ingredient activ sunt disponibile cu ușurință, sub formă de geluri și creme care sunt aplicate direct pe scalp și păr.

Pentru un tratament făcut acasă, poți cumpăra gel de aloe pur pe care să îl masezi pe scalp și să îl lași să acționeze 30 de minute înainte de clătire.

Avocadoul

Avocado este bogat în vitamina E și pare să aibă un efect hidratant asupra părului. Pisează împreună pulpa de la un avocado cu o lingură de ulei de măsline, apoi aplică amestecul pe păr și pe scalp și lasă-l să stea aproximativ 30 de minute. Ulterior, spală-te cu șampon și apă caldă.

Uleiul de ricin

Uleiul de ricin este de asemenea bogat în vitamina E, care contribuie la menținerea sănătății părului, și în acizi grași. Acest ulei se poate aplica pe păr ca atare, fără a fi combinat cu alte ingrediente. Masează pur și simplu uleiul pe scalp și păr până când părul este acoperit în întregime. Lasă să acționeze aproximativ 30 de minute, apoi spală-te cu apă și șampon.

NCBI – Nutrition of women with hair loss problem during the period of menopause

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4828511/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.