Ceaiul de mușețel-un antiinflamator puternic

523

      Ceaiul de mușețel este cunoscut încă din bătrâni pentru beneficiile sale medicinale și cosmetologice.

       Mușețelul are o mulțime de beneficii printre care: ameliorează durerile de gât, ajută la tratarea gingivitei, tratează insomnia, reglează tensiunea. Datorită proprietăților puternice antiinflamatoare și antioxidanții pe care îi conține, ceaiul de mușețel reduce inflamațiile și este un bun remediu împotriva durerilor legate de artrită și reumatism.
Proprietățile puternice ale ceaiului de mușețel reduce durerile stomacului. În cartea „1000 de remedii pentru 200 de afecțiuni”, doctorul David Kiefer explică faptul că uleiul, pe care îl conține mușețelul evită agravarea durerilor gastrointestinale. Mușețelul este considerat ca un ,,drog” blând, astfel ameliorează stresul, unul dintre cele mai recunoscute motive pentru durerile stomacale.
În cazul în care aveți tulburări degate de somn, ceaiul de mușețel este o soluție incredibilă pentru dumneavoastră. Această plantă vă ajută în soluționarea problemelor de anxietate, cum ar fi nervozitatea și insomnia. De aceea, ceaiul de mușețel băut seara ajută să vă calmați și să aveți un somn liniștit.                                  Iritațiile pielii și arsurile solare de asemenea pot fi tratate cu ajutorul mușețelului. Aplicarea pliculețelor de ceai pe ochii obosiți elimină cercanele.  De asemenea pot fi aplicate și pe zonele afectate de acnee, pentru a reduce roșeața și inflamația.                                                                                                                     Academia Americană a Medicilor de Familie afirmă că ceaiul de mușețel călduț este un remediu pentru sugari și copii în situațiile de colică, diaree și febră. Copiilor sub 5 ani le este contraindicat consumul zilnic mai mult de jumătate de cană de ceai de mușețel.

        Pentru a păstra prorietățile benefice ale ceaiului de mușețel, nu se recomandă să fierbeți pliculețele de ceai, ci se toarnă apă clocotită peste pliculețe și se lasă timp de 10-15 minute.

Source link
https://naturalremedyideas.com/chamomile-tea-benefits/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.