luni, octombrie 18, 2021
Acasă Politică CEC a aprobat programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale din...

CEC a aprobat programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale din această toamnă

54


Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

Documentul stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea scrutinului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral. Acesta urmează să fie transmis, spre informare şi realizare în limita competențelor, partidelor politice, instanței judecătorești, autorităților publice centrale și locale, precum şi organelor electorale, după constituirea lor.

În conformitate cu prevederile programului calendaristic, perioada electorală pentru alegerile prezidențiale va începe la 25 august curent.

De asemenea CEC a stabilit, în cadrul ședinței de astăzi, desfășurarea pe 1 noiembrie curent a alegerilor noi pentru primarii următoarelor localități – comuna Chetriș din raionul Fălești, comuna Piatra din raionul Orhei și satul Dubna din raionul Soroca.

Încetarea înainte de termen a mandatelor de primar, în toate cele trei cazuri, a survenit ca urmare a decesului acestora.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.