CEC a stabilit instrucțiunile pentru prevenirea infecției COVID-19 în campania electorală

40


Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat Instrucțiunea cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în perioada electorală, elaborată de Comisia Electorală Centrală /CEC/, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al CEC, regulile stabilite se referă la respectarea distanței sociale între persoane, a regulilor de igienă a mâinilor și de igienă respiratorie, purtarea măștilor, efectuarea termometriei, asigurarea funcționarilor electorali cu echipamente de protecție, asigurarea cu dezinfectante pentru mâini la intrarea în sediile organelor electorale, prelucrarea cu produse dezinfectante a suprafețelor și aerisirea spațiului.

Instrucțiunea reprezintă un plan de acțiuni care reflectă modul în care CEC va administra alegerile locale din 6 septembrie 2020 și cele prezidențiale din 1 noiembrie 2020, în contextul valabilității regulilor de protecție și altor dispoziții emise de autorități, având ca scop optimizarea și uniformizarea aplicării procedurilor electorale ce țin de organizarea, amenajarea și dotarea localurilor secțiilor de votare cu materiale și utilaje necesare desfășurării votării în condiții de pandemie, asigurarea funcționarilor electorali și a alegătorilor cu echipamente de protecție.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.