Cel puțin cinci cazuri din înec în această săptămână și trei minori decedați. Un adolescent s-a stins din viață astăzi într-un lac din capitală

47


Un adolescent s-a stins din viață astăzi, 7 august, într-un lac din capitală. Acesta este al treilea caz de deces al unui minor în apă în ultima săptămână.

Potrivit Poliției capitalei, la ora 13:40, oamenii legii au fost alertați precum că un tânăr de 15 ani a intrat în apa unui lac din sectorul Botanica și nu a mai ieșit. La fața locului imediat s-au deplasat toate serviciile specializate, pentru stabilirea circumstanțelor.

Angajații IGSU au întreprins măsurile necesare și au scos din apă corpul minorului, iar medicii au depus tot efortul pentru a-l resuscita. Acesta, însă, nu a supraviețuit.

Polițiștii au stabilit că adolescentul, împreună cu un prieten, ambii locuitori a sectorului Buiucani, au ajuns la iazul de la Botanica pe biciclete. Ulterior, victima a intrat în apă pentru a se scălda, dar nu a mai ieșit. Amicul său a încercat să îl ajute, însă fără succes.

Acesta este al treilea deces al unui minor în bazinele acvatice din țară în această săptămână. Ieri, o fetiță de 4 anișori din Transnistria s-a stins din viață după ce a intrat în apa unui bazin lac, iar un tânăr de 16 ani a decedat din același motiv în raionul Leova. Totodată, un bărbat din Dondușeni s-ar fi înecat acum câteva zile, iar altul din Dubăsari nu a supraviețuit după ce și-a salvat de prietenul de la înec.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, 57 de persoane, inclusiv șapte minori, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară





Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.