Centrul Unic de Apel al SFS a recepţionat în prima jumătate de an peste o sută de mii de apeluri

40


Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Peste o sută de mii de apeluri au fost recepționate de către Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat (SFS) în primele şase luni ale anului 2020, transmite MOLDPRES.

În perioada 1 ianuarie – 31 iunie 2020, Centrul Unic de Apel al SFS a înregistrat 100 672 de apeluri, dintre care: întrebări ce țin de legislația fiscală – 28814 apeluri;  apeluri din partea persoanelor fizice – 17414; apeluri din partea persoane juridice – 11400; asistență tehnică privind utilizarea serviciilor fiscale electronice – 71582 apeluri;  asistență tehnică cu privire la Declarația electronică – 10379 apeluri; asistență tehnică cu privire la e-Factura – 7562 apeluri; asistență tehnică „Altele” – 53641 apeluri.

De asemenea, în perioada de referinţă, au fost recepţionate 254 de sesizări cu privire la cazuri de evaziune fiscală și de nerespectare a legislației fiscale şi 22 de semnalări cu privire la situații de conflict și de corupție din partea funcționarilor fiscali.  

Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat este o modalitate de comunicare directă și operativă a instituției cu beneficiarii principali ai serviciilor noastre – contribuabilii. „Oferirea mediului extern a unei singure linii telefonice gratuite (080001525) permite eficientizarea procesului de comunicare a instituției cu contribuabilii”, au precizat surse de la SFS.

Centrul Unic de Apel al SFS oferă consultații în domeniul aplicării legislației fiscale, oferă suport tehnic în utilizarea serviciilor fiscale electronice, recepționează sesizările de nerespectare a legislației fiscal, precum și cazurile de corupție admise de către angajații SFS. “Totodată, pentru a putea fi semnalate cazurile de corupție din partea funcționarilor fiscali sau situațiile de conflict, vă îndemnăm să alegeți Butonul 4”, indică Serviciul Fiscal de Stat.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.