Cercetătorii cehi au creat un nou test rapid de depistare a Coronavirusului

66


 „Acest pacient a sosit în această dimineaţă, iar în ultimele 15 zile numărul pacienţilor de la terapie intensivă a crescut simţitor”, a spus medicul Lionel Velly.

Cehia a înregistrat cel mai mare bilanţ zilnic de la apariţia noului Coronavirus, peste 1.100 de cazuri în ultimele 24 de ore, aşa că autorităţile au anunţat noi restricţii.

„Masca de protecţie trebuie purtată în toate spaţiile închise: transport în comun, magazine şi în locurile comune din şcoli. Barurile şi restaurantele trebuie să se închidă cel târziu la miezul nopţii”, susţine Adam Vojtech, ministrul Sănăţii din Republica Cehă.

Pentru a ajuta la despistarea infectaţilor, cercetătorii cehi au creat un nou test rapid, care dă rezultatul într-o oră, iar probele le poate prevala oricine fără ajutor din partea personalului medical.

„Este un test de screening bazat pe reacţia de polimerizare în lanţ şi nu este utilizat kitul de izolare ARN”, a subliniat Eva Kriegova, şefa proiectului.

Şi o companie italiană va începe producţia unui test ultrarapid de detectarea a infecţiei COVID-19, pe bază de salivă şi care dă rezultatul în doar trei minute. Ministerul Sănătăţii a aprobat deja proiectul. Graţie utilizării împreună a trei reactivi, se poate afla rezultatul la fel de repede ca la un test de sarcină: două linii înseamnă pozitiv, o linie este negativ. Începînd de luni, în Marea Britanie vor intra în vigoare noi restricţii în contextul în care zilnic se înregistrează peste trei mii de noi cazuri. Grupurile mai mari de şase persoane vor fi interzise în orice spaţiu, iar premierul Boris Johnson a anunţat că va începe testarea în masă a britanilor împotriva Coronaviruslui.

„Începe testarea pe scară largă a britanicilor şi persoanele testate negativ se vor putea întoarce la locurile de muncă, iar cei care vor reveni de peste hotare şi vor fi la fel testaţi negativ nu vor mai sta în izolare”, a declarat premierul britanic.

Situaţia rămîne critică peste ocean. Statele Unite au depăşit pragul de 190 mii de morţi. Brazilia este a doua ţară cu cele mai multe decese, peste 128 de mii, urmată de India cu 75 de mii. Totodată, această ţară continuă să înregistreze recorduri zilnice de contaminări. Doar ieri au fost confirmaţi pozitiv alţi peste 95 de mii de oameni.

 

 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.