marți, ianuarie 18, 2022
Acasă Politică „Chișinău Arena este construită așa cum oamenii construiesc cotețul în grădină”. Deputații...

„Chișinău Arena este construită așa cum oamenii construiesc cotețul în grădină”. Deputații cer audierea ministrului economiei

46


Opoziția parlamentară cer audierea ministrului de economie, Sergiu Railean, cu privire la gestionarea proastă a construcției Chișinău Arena. Alexandru Slusari zice că lipsește studiul de fezabilitate și costurile acestui proiect cresc nemotivat.

„Arena Chișinău construită pe o suprafață pe 69 de hectare de teren agricol fertil exclus din circuit fără niciun bănuț în bugetul național. Construcția pe 10 hectare, iar pe celelalte 59 de hectare gajate. Proiect cu costul de 43 de milioane de euro, care acum a ajuns la 48 de milioane de euro, studiul de fezabilitate lipește, cheltuieli după cheltuieli. Iată o schemă după mine criminală și vedem că tot mai multe cheltuieli avem, și tot mai prost este gestionată situația și capătul nu se vede”, a spus Slusari.

Lilian Carp, PAS: „Este un subiect cu «barbă». Am primit răspuns de la CNA că s-au pornit anumite proceduri juridice despre cum a fost prejudiciat statul în cazul Chișinău Arena. Este vorba despre lipsa studiului de fezabilitate, lipsa căilor de acces. Este exact cum am spus în aprilie 2018 că acest proiect este construit cum oamenii construiesc coteț în grădina lor. Exact e așa și cu Chișinău Arena.”

Majoritatea parlamentară nu a susținut inițiativa deputaților din fracțiunile DA și PAS.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.