Circa 6 800 de locuințe au fost achiziționate prin intermediul Programului ”Prima Casă”

0


Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă” au fost procurate până în prezent 6 781 de locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 3,61 miliarde lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,77 miliarde lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, din numărul total al beneficiarilor, 5 045 de persoane beneficiază de compensații din bugetul de stat, dintre care 1 192 persoane în cadrul Programului Prima Casă 2, 2 847 – în programul Prima Casă 3, 994 – în programul Prima Casă 4 și 12 – în programul Prima Casă 5.

Din cei 6 781 beneficiari, 4 651 sunt familii, iar 2 130 – tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31 ani. Valoarea medie a locuințelor procurate constituie 625,567 mii lei.

Din numărul total de locuințe procurate, 6 163 sunt apartamente, iar 618 – case de locuit individuale.

Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale. Cota participației proprii inițiale constituie 5% din prețul de procurare a locuinței.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.