marți, decembrie 7, 2021
Acasă Social Comisia Medicamentului a aprobat, în regim de urgență, alte două studii clinice...

Comisia Medicamentului a aprobat, în regim de urgență, alte două studii clinice pentru tratarea COVID-19

49


Comisia Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a aprobat astăzi, în regim de urgență, alte două studii clinice multicentrice internaționale, ce se desfășoară în paralel în peste 100 de instituții medicale din lume.

Cercetările medicale menționate au drept scop obținerea unui tratament eficient pentru bolnavii infectați cu COVID-19 (spitalizați), precum și prevenirea infectării persoanelor cu care pacienții infectați au intrat în contact direct. Aproximativ 300 de persoane vor beneficia de tratament gratuit și în mod voluntar.

Studiile clinice se vor desfășura în cadrul Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” sub conducerea investigatorilor principali: Natalia Gaibu, șefă Departament Terapie SCR, și Victor Cojocaru, prof. univ., șef al Clinicii ATI.

Tratamentele propuse în cadrul cercetărilor sunt bazate pe administrarea unor produse inovative sub formă de soluții injectabile cu reprezentanți ai clasei de anticorpi monoclonali și sunt orientate spre eficientizarea metodelor de tratament aplicate.

Produsele din ambele cercetări clinice implică strategii terapeutice promițătoare pentru reducerea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și a progresiei bolii COVID-19 prin blocarea intrării virusului în celulele gazdă.

Începând cu luna iunie curent, AMDM a autorizat șase studii clinice destinate tratamentului și profilaxiei COVID-19, care sunt efectuate sub supravegherea Comitetului Național de Expertiză Etică a Studiului Clinic pe lângă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, precum și cu sprijinul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.