Comisia municipală de sănătate publică a aprobat instrucțiunile de protecție în școli și licee

41


Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a aprobat astăzi instrucţiunile privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor municipale de învățământ, transmite MOLDPRES.

Potrivit instrucțiunilor, se recomandă respectarea distanței de cel puțin 1,5 metri față de colegii din clasă, profesori și alte persoane, dar și aşezarea zilnică în aceeași bancă din clasă.

De asemenea, se cere respectarea graficului de venire şi plecare de la şcoală, conform intervalelor de timp stabilite, evitând aglomerația, inclusiv în timpul verificării temperaturii corpului dimineața. Elevilor le este interzisă folosirea în comun a rechizitelor școlare, telefoanelor mobile, paharelor ori a altor lucruri, care nu le aparțin.

Cadrelor didactice li se cere să renunțe la efectuarea experimentelor în laboratoare, la lecțiile de chimie, fizică sau biologie și este recomandată organizarea lecţiilor de educație fizică în aer liber, fără a folosi inventarul sportiv.

Ca măsură generală, se cere elevilor purtarea măştii de protecţie în situaţia când nu poate fi respectată distanța fizică sau la indicația medicului.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.