Coronavirus: Franţa a înregistrat peste zece mii de cazuri în 24 de ore

65


Chiar dacă în Franţa, starea de urgenţă s-a încheiat, autorităţile au interzis adunările cu un număr mare de persoane. Purtatea măştii este obligatorie în spaţiile publice, chiar şi pe străzi. Zonele considerate de risc sunt mai ales Ile-de-France, din jurul Parisului, şi Coasta de Azur. Astfel, numărul de cazuri în Franţa a ajuns la 373 911, dintre care peste 89 de mii de persoane s-au vindecat. Premierul Jean Castex a promis măsuri de accelerare a testărilor şi de înăsprire a măsurilor adoptate la nivel local în zonele cu număr mare de cazuri.

Noi recorduri de infectare sunt înregistrate în Georgia – 152 de cazuri în ultimele 24 de ore. Numărul total de cazuri confirmate din Georgia este de 2 227 dintre care 1 369 de persoane s-au recuperat, iar 19 pacienţi au decedat.

„Nu există niciun motiv de panică şi voi explica de ce. Pornind de la faptul că guvernul a întreprins acţiuni rapide, dar şi eficiente, Ministerul Sănătăţii şi Centrul pentru Controlul Bolilor, fac tot posibilul pentru a opri această boală şi a pune pe picioare persoanele care au avut de suferit din cauza coronavirusului”, a menţionat Marina Ezugbaia, şefa spitalului de boli infecţioase Tbilisi.

Marea Britanie a înregistrat peste 3.500 de teste pozitive într-o zi, aşa că după acest weekend vor fi limitate adunările publice. Covid-19 se răspândeşte în Marea Britanie, nu doar în focare izolate, ci şi la nivel naţional. Astfel, numărul de îmbolnăvirilor se dublează în fiecare săptămână. Şi, în medie, fiecare persoană infectată transmite virusul la cel puţin încă una. De luni, adunările cu mai mult de şase persoane din familii diferite sunt interzise în Anglia, Ţara Galilor şi Scoţia.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.