COVID-19: Dacă unele state au revenit aproape la normalitate, altele înregistrează recorduri de îmbolnăviri şi decese

0


Rusia este grav afectată din luna iunie de varianta Delta a noului coronavirus şi nu reuşeşte să încetinească răspândirea acesteia. Numărul noilor cazuri zilnice fluctuează în jurul pragului de 20.000 de aproape două săptămâni. Pentru a proteja economia ţării şi aşa fragilă, autorităţile refuză să adopte măsuri sanitare restrictive sau de lockdown. Purtarea măştii sanitare, deşi obligatorie, rămâne aleatorie în spaţiile publice, iar dispoziţiile de distanţare fizică sunt arareori respectate. În spitale însă medicii duc o luptă contra cronometru pentru fiecare pacient.

„Vom fi de serviciu non-stop în următoarele două zile, deoarece ne aşteptăm la un număr şi mai mare de pacienţi”, spune şefa Departamentului COVID-19, Elvira Aitova.

Situaţia este deosebit de gravă la Moscova, precum şi în al doilea oraş ca mărime al ţării, Sankt Petersburg.

„Vaccinarea este o armă universală împotriva virusului. Până când toată lumea nu se va vaccinată, coronavirusul va fi alături de noi”, afirmă medicul Andrei Smirnov.

Până în prezent, doar 28,8% din populaţia rusă a fost vaccinată cu schemă completă.

Din cauza creşterii numărului de infecţii cu coronavirus Lituania reintroduce purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile închise de la 1 octombrie. Chiar şi persoanele care deţin un „certificat verde” vor trebui să poarte măşti de protecţie. Instituţiile şi companiile de stat au fost, de asemenea, sfătuite să revină complet sau parţial la regimul de telemuncă.

Slovenia a oprit temporar administrarea serului anti-Covid Johnson, după ce o tânără de 20 de ani a murit la scurt timp după vaccinare. Există suspiciuni că, din cauza vaccinului, tânăra a făcut complicaţii cerebrale.

„Comitetul consultativ pentru vaccinare a recomandat ca administrarea acestui ser să fie suspendată până clarificăm situaţia. Ministerul Sănătăţii a decis în urma acestei recomandări să oprească temporar vaccinările cu serul Janssen”, a declarat ministrul sloven al sănătăţii, Janez Poklukar.

Între timp, mii de sloveni au ieşit din nou în stradă să protesteze faţă de introducerea certificatului de vaccinare. Poliţia a fost nevoită să intervină cu tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii furioşi. În Slovenia, certificatul COVID e necesar aproape peste tot, inclusiv la locul de muncă sau în instituţiile de stat.

Abonează-te la TRM.MD pe Telegram pentru a afla rapid noutăţile: https://t.me/teleradiomoldova

 

 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.