COVID-19: Franţa începe campania de vaccinare cu cea de-a treia doză

0


Astfel, românii care vor să participle la o nuntă, la un botez, la un eveniment cultural, sportiv sau chiar şi atunci când vor merge la sala de sport ar putea fi obligaţi, la intrare, să prezente  certificatul digital, adică să demonstreze că fie au fost vaccinaţi, fie au un test PCR negativ, sau că au  trecut prin boală în ultimele şase luni. O decizie finală va fi luată doar după ce autorităţile de la Bucureşti vor analiza datele statistice în privinţa pandemiei. De ieri, elevii din ţara vecină au început cursurile, cei care au revenit în bănci sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie.

„Obligaţia de a purta masca este o masură de preventire de siguranţă atât pentru copii, cât si pentru profesori”, a explicat Cseke Attila, ministrul interimar al sănătăţii.

„Sunt sigură că se vor respecta toate regulile, în asa fel încât copiii să fie în siguranţă. Sper să nu înceteze şcoala foarte repede”, consideră un părinte.

Iar în localităţile unde rata de infectare este mare, şcoala se face online. Şi elevii din Grecia au început şcoala. Copiii nevaccinaţi, dar şi profesorii vor trebui să se testeze de două ori pe săptămînă  din cont propriu. Chiar din prima zi, adolescenţilor li s-a cerut certificatul verde pentru a putea intra la cursuri.

Şi angajaţii neimunizaţi din turism, sectorul cultural şi mass-media sunt obligaţi să se testeze săptămânal.

„Sectorul nostru a decis să folosească aplicaţia care scanează certificatele COVID-19. Principala  problemă este că, pentru moment, 50% dintre clienţii noştri sunt încă nevaccinaţi”, a spus proprietarul unui restaurant.

În Grecia, vaccinarea este deja obligatorie pentru personalul sanitar şi cel din centrele de îngrijire a vârstnicilor. Cu noi reguli pentru prevenirea răspândirii COVID-19 a început şcoala şi în Italia. Cu excepţia elevilor şi a studenţilor, nimeni nu mai are voie să intre în instituţiile de învăţământ fără aşa-numitul „certificat verde”. Pentru elevi, masca şi păstrarea distanţei de siguranţă sunt obligatorii. Profesorii din Italia sunt obligaţi să prezinte certificatul COVID pentru a intra la cursuri, iar în caz contrar riscă să fie suspendaţi. Franţa a început vaccinarea anti-COVID cu cea de-a treia doză. Peste 18 milioane de francezi sunt vizaţi de această campanie. Primii imunizaţi sunt cei cu vârste de peste 65 de ani şi rezidenţii din casele de bătrâni.

 

 

 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.