COVID-19 în lume: Autorităţile elene, îngrijorate de numărul mare de îmbolnăviri a călugărilor

0


Muntele Athos este o zonă de interes deosebit, aici jumătate dintre călugări sunt infectaţi cu Covid-19.  În Toate mănăstirile din Grecia se atestă o creştere a numărului de contaminări, iar zeci de călugări sunt  internaţi în unităţile de terapie intensivă. Sunt însă şi mănăstiri unde s-au respectat măsurile de sănătate şi toţi călugării s-au vaccinat. 

Astăzi în Franţa intră în vigoare vaccinarea obligatorie a personalului medical.  Pentru a putea continua să-şi exercita profesia, toţi angajaţii din sectorul sanitar  de la medici până la pompieri vor trebui să primească cel puţin o doză de vaccin până la 15 septembrie.

„Înţeleg că mulţi oameni nu vor să se vaccineze din cauza lipsei de informaţii şi a eficacităţii în timp a vaccinurilor. Eu personal sunt vaccinat”, a spus Nicolas Cartade, şofer de ambulanţă.

Aproape 95% din personalul medical a fost imunizat cu cel puţin o doză. Mulţi dintre ei sunt însă supăraţi pentru că nu au avut libera alegere, dar s-au văzut nevoiţi să se vaccineze pentru a nu-şi pierde locurile de muncă

„Sunt singură cu un copil şi pentru a-mi păstra slujba am fost nevoită să o fac. Dar dacă aş fi avut posibilitatea de a lucra într-un alt sector, nu aş fi făcut-o”, a spus o asistentă medicală.

Şi Marea Britanie intenţionează să impună vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a personalului medical şi de asistenţă socială din prima linie. Totodată autorităţile de la Londra au anunţat că în curând va fi dat start  campaniei de vaccinare a copiiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani şi a treia doză de vaccin va fi disponibilă persoanelor de peste 50 de ani.

„Intensificăm eforturile pentru a vaccina copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, la sfatul medicilor. Dar şi pentru a oferi cea de-a  treia doză persoanelor vulnerabile şi celor cu vârsta peste 50 de ani”, susţine Boris Johnson, premierul Marii Britanii.

 Ţările de Jos  renunţă complet la distanţarea socială şi anunţă introducerea unui „permis Covid” pentru restaurante, baruri şi festivaluri.

„Sunt bucuros să anunţ că începând cu 25 septembrie, distanţarea socială obligatorie de 1,50 metri va fi abandonată”, a declarat Mark Rute, prim-ministrul Ţărilor de Jos.

„Utilizarea permisului coronavirus nu obligă pe nimeni să fie vaccinat. Puteţi de asemenea efectua teste pentru a putea intra undeva, iar pentru moment acestea rămân gratuite”, specifică Hugo de Jonge, ministrul Sănătăţii.

Purtarea unei măşti de protecţie rămâne totuşi obligatorie în transportul public şi aeroporturi.

 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.