COVID-19 în lume: Bilanţul cazurilor a trecut de 27 de milioane

47


Ministerul Sănătăţii din Mexic afirmă că din data de 2 august până în prezent, mortalitatea a crescut cu 59%.

„Avem în total aproape 630 de mii de persoane care au fost diagnosticate pozitiv cu SARS-CoV-2. Alte 709 mii de persoane testate au avut rezultatul negativ. Alte 86 de mii sunt suspecte şi aşteapă rezultatele testului. Posibil, numărul cazurilor active  este mult mai mare, de aceea este important sa fie respectate restricţile impuse de autorităţi”, a menţionat Ricardo Cortes Alcaia, ministrul sănătăţii din Mexic.

În Republica Cehă, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate aproape 800 de cazuri noi, fiind cea mai mare creştere zilnică de la începutul pandemiei. În total, în această ţară au fost înregistrate peste 27 de mii de cazuri de infecţie. 429 de oameni au murit şi peste 19.000 s-au recuperat. Situaţia gravă este şi în Praga. Semaforul care este destinat pentru semnalizarea gradului de alertă Covid 19 este acum de culoare portocalie, semn că situaţia devine alarmantă.

„Avem o mare problemă în Praga faţă de alte oraşe. Există o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri raportate. Cele mai multe îmbolnăviri se întâlnesc la grupurile de vârstă de 20-29 ani. Aceştia sunt tineri care merg cel mai des la baruri, cafenele şi locuri aglomerate”, a spus Zdenka Jagrova, şef serviciu de sănătate Praga.

Şi în Iran situaţia devine alarmantă. Numărul de cazuri depăşeşte 384 de mii, iar Ministerul Educaţiei a redeschis instituţiile de învăţământ. Elevii au revenit la şcoală sâmbătă, după aproape şase luni de la închidere. Aproximativ 15 milioane de elevi s-au întors în clase, deşi o bună parte dintre instituţiile de învăţământ studiile se fac la distanţă.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.